EEN LUISTEREND OOR

Ik wil iets lezen over...

Iedereen

11.10.23

Soms zit je in de knoop met jezelf en heb je nood aan een gesprek. Wij staan voor je klaar om te luisteren. De vrijzinnig humanistisch consulent helpt je om je situatie eens door een andere bril te bekijken. Zo ontdek je misschien nieuwe mogelijkheden waar je ze niet verwachtte. De consulent helpt je zoeken, maar jij bepaalt welke weg je kiest. Zo geef je zelf weer zin aan je leven. Jij beslist uiteindelijk of er iets moet gebeuren en wat dat dan precies is.

Lees meer

Ziekenhuizen en woonzorgcentra

19.06.19

Een opname in een ziekenhuis of verhuis naar een woonzorgcentrum is een grote verandering. Naast de medische en dagelijkse bekommernissen rijzen er ook vragen die je raken in je bestaan. In alle ziekenhuizen en woonzorgcentra kan je daarom een beroep doen op een moreel consulent. Heb je behoefte aan een goed gesprek? Zit je met een probleem? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt? Bij een moreel consulent vind je een luisterend oor. Vrienden en familieleden van de patiënt kunnen eveneens gratis beroep doen op de moreel consulent.

Lees meer

Verslaving

18.06.19

Praten: je eerste overwinning op weg naar een nuchter leven. Heb je je ook al eens afgevraagd of je met een verslaving kampt? Alcohol, drugs, pillen,…? Je wil er wel van af maar je weet niet goed hoe? Je wil er iets aan veranderen. Vooral voor jezelf maar ook voor je omgeving. Voor een nieuw leven, vrij van afhankelijkheid. Het kan. Praat er eens over, met ons en met lotgenoten. SOS Nuchterheid organiseert gespreksavonden met lotgenoten. Ontdek er onze unieke manier van zelfzorg: zorgen voor jezelf is de basis voor een geslaagd herstel. Zonder strakke programma’s of religieuze inspiratie.

Lees meer

Leger

17.06.19

De moreel consulenten bij de Krijgsmacht, die tot de niet-confessionele Gemeenschap van België behoren, bieden een luisterend oor aan de militairen en het burgerlijk personeel van het Ministerie van Landsverdediging. Ook op missie staat er altijd een moreel consulent ter beschikking van de troepen. Het reservekader en familieleden (tot en met de tweede graad) kunnen eveneens een beroep doen op deze dienstverlening. Zo organiseren wij bijvoorbeeld blije plechtigheden en afscheidsplechtigheden op vraag van de families van mensen in het leger.

Lees meer

Gevangenis

17.06.19

De moreel consulent in de gevangenis luistert zonder te (ver)oordelen en helpt de gedetineerden hun vragen, problemen en emoties onder woorden te brengen. Hij of zij staat de gedetineerde bij gedurende de hele detentieperiode en is aanwezig en aanspreekbaar, zelfs in moeilijke omstandigheden, zoals verblijf op strafcel, strikt regime of ander bijzondere omstandigheden. Tot slot kan de consulent samenwerken met andere diensten, zowel intern als extern en de gedetineerden dus doorverwijzen. De moreel consulenten verbonden aan de Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) zijn actief buiten de hiërarchie van de Penitentiaire Adminstratie maar binnen de krijtlijnen van de wet en het interne huishoudelijk reglement van de strafinrichting.

Lees meer
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen of gewoon een luisterend oor nodig? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist