Andere Ceremonies
Ceremonies

Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd

Kleine kinderen worden groot! Hun leefwereld breidt zich alsmaar uit. De grote wereld van letters en cijfers gaat voor hen open: het eerste leerjaar. En voor we het goed en wel beseffen gaan ze al naar ‘de grote school’, het secundair onderwijs. Deze belangrijke stappen verdienen extra aandacht tijdens een vrijzinnig humanistisch feest.

Lentefeest 

Bij het lentefeest worden de kinderen uit het eerste leerjaar in de kijker gezet. De kleutertijd is voorbij en de lagere schooltijd vangt aan. Kleintjes worden al wat groter en zetten hun eerste stappen in een iets ernstigere wereld. Een moment dat een feest verdient. 

Feest vrijzinnige jeugd 

Het Feest Vrijzinnige Jeugd geeft twaalfjarigen de mogelijkheid om op een feestelijke ébetekenisvolle manier hun overgang van kind naar jongvolwassene in groep te vieren. 

Wat mag je verwachten? 

Beide dagen staan volledig in het teken van het kind. Daarom worden zij heel nauw betrokken bij de invulling ervan. Met muziek, poëzie, verhalen, sprookjes, dans en toneel drukken de kinderen uit wat zij uit de lessen niet-confessionele zedenleer onthouden hebben en welke waarden zij belangrijk vinden in hun verdere leven. 

De meeste vrijzinnigen kiezen daarbij voor een gemeenschappelijk feest in hun regio, georganiseerd door de leerkrachten niet-confessionele zedenleer. Zij worden ondersteund door het Humanistisch Verbond. 

Soms kunnen kinderen niet deelnemen aan een gemeenschappelijk feest en kiezen ze voor een individueel lentefeest of feest vrijzinnige jeugd. Hiervoor kan je steeds terecht bij een huisvandeMens in de buurt. De consulenten helpen je een feest creëren dat persoonlijk, inhoudsvol en uniek is. 

Meer info over Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd vind je bij het Humanistisch Verbond of in een huisvandeMens in jouw buurt. 

Neem ook een kijkje op www.lentefeest.be. 

“Het lentefeest is bijzonder om te beleven. Het is een groeiritueel waarin een kind duidelijk zijn karakter toont en het steeds meer zijn eigen weg gaat, omringd en aangemoedigd door zijn familie.”

(Esther, vrijzinnig humanistisch consulent bij het huisvandeMens)
VRAAG EEN PLECHTIGHEID AAN

Heb je interesse in één van onze plechtigheden. Aarzel niet om ons te contacteren.

Klik op de
knop 'AANVRAAG PLECHTIGHEID' en vul het formulier in.

Onze consulenten nemen nadien contact met je op om dit moment met jou te bespreken.

AANVRAAG PLECHTIGHEID
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Ceremonies? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist