Andere Ceremonies
Ceremonies

Geboorte en adoptie

Kleine koters, grote emoties: weinig dingen zetten je leven zo op zijn kop als de komst van een kind. Of het nu om een geboorte of een adoptie gaat, voor kersverse ouders is dat jong geweld behoorlijk overweldigend. Papa of mama worden is een mijlpaal in je bestaan: je geniet van prachtige momenten maar er rust ook een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Een kind doet je even stilstaan bij wat echt belangrijk is in het leven: het leven zelf. Vele ouders verwelkomen het kindje graag feestelijk in hun gezin, in de familie, in de wereld.

Een plechtigheid op maat 

Kant-en-klare pakketten bestaan niet in het huisvandeMens. Elk kind is uniek en elke ouder ervaart het ouderschap anders. Een plechtigheid wordt dus steeds op maat gemaakt. Daarbij vormen jouw ideeën en verhalen de inspiratiebron. Moeilijk? Helemaal niet: de vrijzinnig humanistisch consulent helpt je bij het vinden van een persoonlijke en mooie formule die strookt met een vrijzinnig humanistische levensvisie. 

Wat mag je verwachten? 

Tijdens gesprekken met een vrijzinnig humanistisch consulent vertel je het verhaal van je kind. Je brengt onder woorden hoe je kind je leven heeft veranderd, wat je hoopt en wenst voor hem of haar. Er is ruimte voor emotionele beleving, voor de persoonlijkheid van jouw kind, voor een humoristische noot, voor opvoedingsidealen, voor verleden, heden en toekomst… 

Eenconsulent zoekt mee naar de juiste woorden en begeleidt je vanaf de zoektocht naar ideeën tot het schrijven en voorbrengen van de teksten op de dag van de ceremonie. 

Daarnaast vertel je de consulenthoe je de viering ziet. Wil je zelf graag het woord nemen? En krijgen ook broer, zus, oma, opa, peter of meter een rol in het geheel? Wil je je op een andere creatieve manier uiten? Je kiest en organiseert bovendien zelf waar de plechtigheid plaatsvindt: in een feestzaal, je tuin, je woonkamer of op een boot…  

“Zo ontroerend hoe Riet het prachtige (en heftige) verhaal van onze dochter Robin in woorden wist te vatten. Ze reeg de teksten van onszelf en familie aaneen met haar stukjes die gebaseerd waren op onze gesprekken. Van zwangerschap tot nu, het paste helemaal bij wie wij als gezin zijn.”

(Ine, mama van Robin)
VRAAG EEN PLECHTIGHEID AAN

Heb je interesse in één van onze plechtigheden. Aarzel niet om ons te contacteren.

Klik op de
knop 'AANVRAAG PLECHTIGHEID' en vul het formulier in.

Onze consulenten nemen nadien contact met je op om dit moment met jou te bespreken.

AANVRAAG PLECHTIGHEID
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Ceremonies? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist