Andere Thema's
Thema's

Onderwijs

Onderwijs draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren, zorgt voor overdracht van maatschappelijke en culturele verworvenheden en leert hen te leven in een diverse samenleving Leerlingen hebben recht op goede informatie en opleiding. Zo kunnen ze een eigen kritische mening vormen en overwogen keuzes maken. Leerlingen dienen fundamenteel inzicht te verwerven in wetenschappelijke methodes, zodat ze inzien waarom wetenschap boven dogma’s staat.

Vrij onderzoek kan bondig worden samengevat met de bekende woorden van Henri Poincarré: “Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een hartstocht, noch aan een belang, noch aan een vooroordeel, noch aan om het even wat, maar uitsluitend aan de feiten zelf, want zich onderwerpen betekent het einde van alle denken.” Wetenschappelijk vrij onderzoek heeft bewezen dat het de meest betrouwbare methode is om kennis te vergaren.

We bieden over heel wat vrijzinnig humanistische onderwerpen informatie en educatie aan. Voor een overzicht van ons aanbod kan je een kijken nemen bij onze koepelorganisatie deMens.nu

 

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Thema's? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist