Vrijzinnig Humanisme

Vrijzinnig Humanisme

Vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing gericht op vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. Het is een visie en houding waarin de mens zelfstandig zin geeft aan zijn bestaan, er zelf over beschikt. Vanuit het mens-zijn, hier en nu. Een vrijzinnig humanist bepaalt zelf wat zin- en waardevol is in zijn leven. De vrijheid en zelfbeschikking van de ene mag natuurlijk die van de ander niet beperken. Ook dat is humanistisch. Vrij van dogma’s en met een kritische, onderzoekende geest, zoekt een vrijzinnig humanist zelf naar waarheid, oriëntatie en zin. Vrijzinnig humanisten doen aan vrij onderzoek: niet alles zomaar geloven, maar zelf dingen onderzoeken en zich een mening vormen. Openheid, vrijdenken, gelijkwaardigheid, verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit vormen de basis van de humanistische moraal. 

Vrijzinnig Limburg

Vrijzinnig Limburg wil alle diensten en verenigingen in Limburg verbinden. Ze staan voor een visie en houding waarin de mens zelfstandig zin geeft aan het leven. Waarden zoals openheid, vrijdenken, gelijkwaardigheid, verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit vormen een gemeenschappelijke kern. Iedereen die graag zijn vrijzinnig denken wil ontdekken, mensen wil leren kennen met dezelfde levensvisie of simpelweg deel wil uitmaken van een gemeenschap kan terecht bij Vrijzinnig Limburg. De koepelorganisatie van alle vrijzinnige diensten en verenigingen is deMens.nu. 

Doe de test

Ben ik een vrijzinnig humanist?

Wil je graag testen of je de ideeën en uitgangspunten van het vrijzinnig humanisme genegen bent? Doe de test en laat je misschien verrassen door je eigen standpunten!

Niet-confessionele zedenleer

Vrijzinnig humanistische waarden komen aan bod in de lessen Niet-Confessionele Zedenleer

deMens.nu

Vrijzinnig Limburg verenigt alle vrijzinnige diensten en verenigingen in Limburg en maakt deel uit van de overkoepelende organisatie deMens.nu. Deze vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel.

De Instelling voor Morele Dienstverlening (IMD) zorgt voor het financiële luik. 

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over Vrijzinnig Limburg? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist