BLOG

Ik wil iets lezen over...

Vacatures

Op zoek naar een waarde(n)volle job?

31.03.23

Het Vrijzinnig Punt in Hasselt zoekt een administratief en operationeel medewerker. Ben je op zoek naar een waarde(n)volle job? In dat geval ben jij misschien wel diegene die men zoekt.

Lees meer
stagiaire Sterre van hvdM Sint-Truiden, aan het woord.
Rechten van de mens

stagiaire Sterre van hvdM Sint-Truiden, aan het woord.

23.03.23

De mensenrechten zijn voor een vrijzinnig humanist een moreel kompas. Sterre, een gedreven stagiaire van huisvandeMens Sint-Truiden laat binnen dat kader haar mening over discriminatie op u los.

Lees meer
Tijd tot 2024 opinie: ‘Over woke’ gaat niet over coke
Rechten van de mens Gelijkwaardigheid Maatschappelijk engagement

Tijd tot 2024 opinie: ‘Over woke’ gaat niet over coke

Jo Dirix
21.03.23

Het aantal bekende Vlamingen dat zich in de aandacht wurmt om hun beklag over woke te doen is nauwelijks nog bij te houden. Gert Verhulst, een steenrijke televisiemaker die zich in zijn eigen programma, in prime time, beklaagt dat hij niets meer mag zeggen tot Marijn - Boma - Devalck die het hoofd schudt omdat hij het n-woord niet meer mag gebruiken, de horror. Ook born again Vlaams nationalist Mark Elchardus deed zijn duit in het zakje in zijn nieuwe boek en schaart zich achter de pasgeboren kliklijn ‘Hypatia’ om woke incidenten aan hogescholen en universiteiten te melden, om zo de vrije meningsuiting te beschermen, o ironie.

Lees meer
Tijd tot 2024 Opinie: Het is niet de emancipatiestrijd die onze cultuur bedreigt
Maatschappelijk engagement

Tijd tot 2024 Opinie: Het is niet de emancipatiestrijd die onze cultuur bedreigt

Jo Dirix
21.03.23

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Polarisering wordt daarbij aangeklaagd en vergruisd zonder dat er wordt rekening gehouden met de machtsverhoudingen en de maatschappelijke posities van de tegenpolen in die polarisering.

Lees meer
Zelfbeschikking Rechten van de mens

partnerschap S-plus en deMens.nu

21.03.23

INFOSESSIE: 'Zorgplanning en info over het LEIFboekje en wilsverklaringen'.

Lees meer
Tijd tot 2024: aankondiging event 17/12/22
Maatschappelijk engagement Gelijkwaardigheid Rechten van de mens

Tijd tot 2024: aankondiging event 17/12/22

Jana Peeters
16.03.23

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Tijd om aan de slag te gaan! Op 17/12 (13u-17u) gaan we in C-Mine Genk van start met een panelgesprek met Jihad Van Puymbroeck, communicatiestrateeg; Meron Knikman, voorzitter van de Vrouwenraad; en Bleri Lleshi, auteur en docent. Na het panelgesprek vinden er drie workshops plaats die je tools aanreiken om in je omgeving toxische polarisatie en extreemrechts tegen te gaan. Info en inschrijven via tijdtot2024.be

Lees meer
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Blog? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist