BLOG

Ik wil iets lezen over...

En wat met de vrijheid van de anderen?
Zelfbeschikking Rechten van de mens Levensvragen Maatschappelijk engagement (Zelf)zorg

En wat met de vrijheid van de anderen?

Johan Jacobs
29.11.21

De beelden van geweld in Rotterdam, Brussel en Wenen zinderen nog na. Een amalgaam van extreemrechts, natuurgenezers en libertariërs eist het kritische denken voor zich op. 'We denounce the measures restricting freedom, that haven't constituted a structural solution for health services', stellen de organisatoren in een mededeling.

Lees meer
Do you believe in magic?
Wetenschap Verhalen Levensvragen

Do you believe in magic?

Jana Peeters
04.11.21

Op dinsdag 26 oktober onderzocht Science Bar Brussel de mysterieuze wereld van hekserij en bijgeloof met Jana Peeters (deMens.nu) en Olivier Faelens (SKEPP). Heb jij ooit al eens een kaarsje gebrand voor goed geluk? Of zwarte katten en het lopen onder ladders gemeden? Neen, je bent niet gek. Gewoon heel menselijk

Lees meer
CHAUD
Jongeren Maatschappelijk engagement Vrijwiligers

CHAUD

Vrijzinnig Limburg
12.10.21

Loop jij rond met een idee om van Genk een nog betere plaats te maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Kriebelt het om de eerste stappen in ondernemen te zetten of heb je gewoon interesse om efficiënt knowhow op te doen? Of heb je al een sociaal project opgestart, maar wil je het een boost geven? Dan is CHAUD zeker iets voor jou!

Lees meer
Kwetsbaar tijdens (on)gemakkelijke ontmoetingen
Verhalen Ontmoeting Levensvragen

Kwetsbaar tijdens (on)gemakkelijke ontmoetingen

Robin Schrijvers
12.10.21

Wat een week! Wat een fantastische week 🤩🤩 M'n hele wereld staat weer ondersteboven, want ik sprak dus voor een groep over kwetsbaarheid & 20 seconds of courage!! De rest was ook leuk, maar dit schiet er met kop en schouders bovenuit!!

Lees meer
't  MegaZijn Limburg
Jongeren

't MegaZijn Limburg

Vrijzinnig Limburg
05.10.21

Een spel om pesten bespreekbaar te maken, een boek om kinderen te motiveren, een verhaal over angsten overwinnen, materiaal om met rouw aan de slag te gaan... wat je ook zoekt om kinderen en jongeren te begeleiden, je vindt het in 't MegaZijn.

Lees meer
Samen voor het klimaat!
Verhalen Maatschappelijk engagement

Samen voor het klimaat!

Vrijzinnig Limburg
01.10.21

Mei Plasticvrij en de Dag van het Milieu zijn alweer een tijdje verstreken. Misschien wil dat in jouw geval zeggen dat het gebruik van minder (plastic) afval wat op de achtergrond is geraakt, maar misschien ook niet. Hoe dan ook wandelen we op 10 oktober mee met Back to the climate. Goesting om mee te wandelen? Yes! Ben je niet zo'n wandelaar, heb je geen tijd of is het een te lange afstand...? Ontdek wat Katrien, Sigrid, Ine & Jan zoal doen om hun steentje bij te dragen en wie weet doe je wel wat inspiratie op!

Lees meer
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Blog? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist