Andere Ceremonies
Ceremonies

Relatie

Wil je trouwen of een bijzondere huwelijksverjaardag vieren? Of misschien gewoon even stilstaan bij jullie relatie zonder het officiële stukje? Tijdens een persoonlijke ceremonie toon je op je eigen manier hoe graag je de ander ziet, omringd door mensen die je graag hebt. Het is tijd nemen om bewust aandacht te schenken aan wat jullie samen hebben. Een ceremonie vertaalt jullie liefde en verhaal in woorden, muziek en symboliek.

Elke viering is uniek

Ben je niet gelovig en kan je je helemaal vinden in het vrijzinnig humanisme? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vrijzinnig humanisten geven graag op hun eigen manier zin en inhoud aan hun leven. En zo pakken we ook onze ceremonies aan. Elk koppel is uniek en daarom ook elke viering. De vrijzinnig humanistisch consulent gaat samen met jullie op weg en helpt om samen een persoonlijke ceremonie in elkaar te steken die helemaal past bij wie jullie zijn, als mens en als koppel.

Wat mag je verwachten? 

Tijdens enkele gesprekken stelt de vrijzinnig humanistisch consulent vragen over jullie relatie, elkaars leuke en minder leuke eigenschappen en hoe jullie elkaar tegen het lijf zijn gelopen. Ook hoe jullie naar jullie relatie en het leven kijken, komt aan bod. Op basis hiervan schrijft de consulent een tekst die op de dag zelf voorgelezen wordt: jullie levens- en liefdesverhaal. Vaak borrelen tijdens de gesprekken ook leuke anekdotes op, die voor een vrolijke noot zorgen.  

Jullie bepalen zelf hoe de viering verloopt. Wil je graag een sereen bezinningsmoment of een vreugdevol feest, een massa volk of slechts enkele getrouwen? Wil je zelf iets zeggen, het woord geven aan vrienden of trakteer je het publiek liever op tantes zangtalent of de gitaarsolo’s van de buurman? 

Je kiest en organiseert zelf waar de plechtigheid plaatsvindt. Dat kan in de zaal zijn waar nadien een feest losbarst, in een tuin, je woonkamer of op een boot…  

We willen het huisvandeMens bedanken voor de mooie ceremonie die ze ons hebben gegeven. Het was de mooiste dag van ons leven. De ceremonie raakte ons heel diep. Meerdere mensen hebben ons aangesproken dat ze zoiets nog nooit hebben meegemaakt. Ieder onderdeel ging over ons en was emotioneel. Het was supermooi gedaan. Bedankt!

(Carolien & Seger)
VRAAG EEN PLECHTIGHEID AAN

Heb je interesse in één van onze plechtigheden. Aarzel niet om ons te contacteren.

Klik op de
knop 'AANVRAAG PLECHTIGHEID' en vul het formulier in.

Onze consulenten nemen nadien contact met je op om dit moment met jou te bespreken.

AANVRAAG PLECHTIGHEID
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Ceremonies? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist