alle artikels

Iedereen

11.10.23

Soms zit je in de knoop met jezelf en heb je nood aan een gesprek. Wij staan voor je klaar om te luisteren. De vrijzinnig humanistisch consulent helpt je om je situatie eens door een andere bril te bekijken. Zo ontdek je misschien nieuwe mogelijkheden waar je ze niet verwachtte. De consulent helpt je zoeken, maar jij bepaalt welke weg je kiest. Zo geef je zelf weer zin aan je leven. Jij beslist uiteindelijk of er iets moet gebeuren en wat dat dan precies is.

Waarvoor kan je bij ons terecht? 

Vragen rond zingeving 

Wie ben ik? Waarom moet mij dit overkomen? Wat is de zin van het leven? Existentiële vragen waarmee je als mens – vroeg of laat – in aanraking komt. Wij staan voor je klaar om te luisterenrespect voor jouw opvattingen 

Vragen over zelfbeschikking 

Bij ons gelooft iedereen dat je zelf bepaalt hoe je je leven leidt. Ook moeilijke thema’s zoals abortus en euthanasie komen aan bod.  

Rouw en verlies 

Je gaat door een moeilijke periode. Eenzaamheid neemt de bovenhand. Het is niet altijd even gemakkelijk om verder te gaan na een verlies of relatiebreuk. Praten kan helpen.  

Waardig levenseinde 

Kan ik euthanasie aanvragen bij dementie? Wat is palliatieve sedatie? Dit zijn allemaal vragen die bij het leven horen. Een consulent informeert en steunt je op een professionele manier. 

Wat mag je verwachten? 

Tijdens een eerste gesprek staat je vraag centraal. We proberen zo goed mogelijk te begrijpen waar het over gaat. Je leert wat je precies mag verwachten van een vrijzinnig humanistische begeleiding. Zo ontdek je dat de gesprekken verlopen vanuit een perspectief van zingeving en levensbeschouwing. Na een eerste afspraak start een begeleidingstraject. In deze vertrouwelijke gesprekken krijg je een duidelijker inzicht in je vragen en problemen. Het aanbod richt zich tot volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Gesprekken zijn vrijblijvend en kosteloos. Wie zich niet naar een huisvandeMens kan verplaatsen, kan een huisbezoek aanvragen. 

MAAK EEN AFPSRAAK VOOR EEN GESPREK

AFSPRAAK GESPREK
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen of gewoon een luisterend oor nodig? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist