alle artikels
Een Luisterend oor

Gevangenis

De moreel consulent in de gevangenis luistert zonder te (ver)oordelen en helpt de gedetineerden hun vragen, problemen en emoties onder woorden te brengen. Hij of zij staat de gedetineerde bij gedurende de hele detentieperiode en is aanwezig en aanspreekbaar, zelfs in moeilijke omstandigheden, zoals verblijf op strafcel, strikt regime of ander bijzondere omstandigheden. Tot slot kan de consulent samenwerken met andere diensten, zowel intern als extern en de gedetineerden dus doorverwijzen. De moreel consulenten verbonden aan de Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) zijn actief buiten de hiërarchie van de Penitentiaire Adminstratie maar binnen de krijtlijnen van de wet en het interne huishoudelijk reglement van de strafinrichting.

Waar kan ik terecht?

De Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen biedt een luisterend oor in gevangenissen.

bezoek de website

Heb je vragen of gewoon een luisterend oor nodig?? Neem dan contact met ons op.

Zoek je een vrijzinnig humanistische organisatie in jouw buurt? Heb je nood aan een persoonlijk gesprek, een plechtigheid op maat of informatie? Wil je vrijwilliger worden of heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.