alle artikels
Levensvragen
Verhalen
Vrijwiligers

Vrijzinnig Limburg
28.04.22

Ligo, Vrijzinnig Punt Hasselt, huisvandeMens en de Fietsbibliotheek Op Wielekes gaan bij hun wijkbewoners en -bezoekers op zoek naar straffe, gezellige, beklijvende, inspirerende en rakende verhalen. De verhalen kunnen als levend boek uitgeleend worden op enkele eventdagen. Voor het aanleveren, sprokkelen en optekenen van de verhalen kunnen we rekenen op veel lieve vrijwilligers, bewoners en organisaties.

Anne: Nood aan een warme ontmoeting? Spring gerust binnen!

“Ik werk al een jaar of vijf als vrijwilliger voor het huisvandeMens in Hasselt. Ik doe vooral administratie maar ik help ook mensen om documenten in te vullen. Wij informeren je over de wetgeving rond euthansie en patiëntenrecht.  Maar ook helpen we je bij het opstellen van je wilsverklaring: dat zijn documenten in verband met je levenseinde. Zo kan je via de juiste documenten bijvoorbeeld aangeven dat je geen nutteloze behandelingen wil krijgen als je in een onomkeerbaar coma bent beland na een ongeluk of een ziekte. Dat is wat we in het huisvandeMens onder andere doen. Voor informatie rond levensbeschouwelijke onderwerpen kan je bij ons terecht.

Maar heb je eerder nood aan een warme babbel? Dan staat er altijd iemand van ons klaar om je te ontvangen.

Plechtigheden rond geboorte maar ook huwelijken, lentefeest, noem maar op …. wij zorgen met plezier voor de persoonlijke, unieke en warme touch.

Ook dat luisterend ook kunnen mensen dus bij mij vinden. 

Ik doe dit werk heel graag en ik haal er heel wat voldoening uit. Iets kunnen doen voor de mensen in onze samenleving en het verschil maken, zorgt ervoor dat ik hier met plezier elke week opnieuw sta.

Wist je dat wij in het Vrijzinnig Punt, naast het huisvandeMens, ook een boekenruilkast hebben? Die hangt buiten en je kan er een boek dat je aanspreekt meenemen, liefst als je later ook eens een leuk boek terugbrengt. 

We organiseren ook wandelingen en geregeld zijn er ontmoetingsmomenten zoals maandelijks een ‘gezellige vrijdag’ of de zondagse ‘(on)gemakkelijke ontmoetingen’ voor iedereen.

Zeker voor elk wat wils dus. Spring gerust eens binnen. Misschien vind je mij wel aan het onthaal!” 

Iets kunnen doen voor de mensen in onze samenleving en het verschil maken, zorgt ervoor dat ik er met plezier elke week opnieuw sta.

Verhaal opgetekend door: Tamara Daems

Foto: Jos Vannitsen 

MEER?

Lees alle verhalen van Verhalenoogst
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Verhalenoogst: Anne? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist