Alle Ontmoetingscentra
In je buurt

Vrijzinnig Punt

Vrijzinnig Punt Hasselt, een enthousiaste organisatie die zijn bestaan heeft te danken aan de inzet van vrijwilligers. Wij zetten ons in voor een duurzame en sociale samenleving met respect voor de ander en aandacht voor (o.a.) zelfbeschikking en vrij onderzoek. Ons doel is het bevorderen van warme gemeenschap door de organisatie van tal van activiteiten en inspiratie te bieden om op een open manier in het leven te staan.

Waar kan ik terecht?

Contacteer ons voor al je vragen of spring eens binnen.

  info@vrijzinnigpunt.be   011 35 27 80   A. Rodenbachstraat 18, 3500, Hasselt   Bezoek de Facebookpagina

Al onze activiteiten in een oogopslag? Dat vind je hier.

Thuis van vrijzinnige verenigingen

In Hasselt zijn er heel wat vrijzinnige verenigingen en diensten actief. Deze vinden een thuis in het Vrijzinnig Punt. Hier vergaderen ze en laten de meeste van hun activiteiten doorgaan.

Organisator van activiteiten

Het Vrijzinnig Punt bouwt een eigen werking uit waarbij extra aandacht gaat naar ontmoeting, kunst, duurzaamheid en filosofie.

Je kan er terecht voor gezellige ontmoetingsmomenten, filosofische en actuele gespreksgroepen en maatschappelijke projecten. Bekijk het activiteitenoverzicht en schrijf je in op ons maandelijks activiteitenoverzicht per mail

Wat je zoals mag verwachten?

  • Apero! op zondag: een fijn concert en warme babbel om je zondag mee te starten (elke* vierde zondag van de maand)
  • Gezellige Vrijdag: haken, naaien, gezelschapsspelen, een toffe babbel (elke* 1ste vrijdag van de maand)
  • (on)gemakkelijke ontmoetingen: muziek, spoken word, babbels en taart (elke* 2de zondag van de maand)
  • aRound Table: mooie muziek, warme ontmoetingen en huisbereid vegetarisch eten (elke* 3de vrijdag van de maand)

kunstpunt CARÉ

Binnen het Vrijzinnig Punt is kunstpunt CARÉ een aparte vereniging die instaat voor de organisatie van kunsttentoonstellingen. Zowel gevestigde waarden als onbekend talent kunnen zich in de uitgesproken vrije ruimte die het Vrijzinnig Punt is, voorstellen aan een ruim publiek. Aspirant-exposanten kunnen steeds een portfolio voorleggen aan de kunstkring.   

Repair Café Hasselt Centrum

Dat er veel aandacht is voor duurzaamheid en circulaire economie kan je al merken aan de uitgebreide collectie boekenruilkasten in het Vrijzinnig Punt. Daarnaast zet een groepje vrijwilligers zich ook intensief in om maandelijks een Repair Café draaiende te houden.

In het Repair Café helpen we je met het herstellen van allerhande voorwerpen: kleding, elektrische apparaten, fietsen, computers,... De hulp is gratis en samen met de enthousiaste vrijwilligers steek je nog iets op ook.

Wanneer? Elke* vierde zaterdag van de maand van 10u tot 12u.

Wil jij graag meewerken aan het Repair Café? Je bent welkom als hersteller of onthaalmedewerker. Lees snel onze vacature en contacteer ons voor een kennismaking!

Ambassadeurs sociaal engagement

Onze 'ambassadeurs' brengen het sociaal engagement binnen bij de vrijzinnige gemeenschap en vice versa. Ze proberen mensen samen te brengen rond thema's als klimaat, armoede, LGBTQ+, racisme en vrouwenrechten om te kijken hoe we op verschillende terreinen actief kunnen zijn en elkaar versterken. 

 

* behalve juli en augustus

Infrastructuur

Wil je bekijken of onze polyvalente zaal, vergaderlokalen en professioneel uitgeruste keuken  ook beschikbaar zijn voor jouw activiteit, vorming, vergadering en vrijzinnig humanistische of burgerlijke plechtigheid? Contacteer ons en wij bekijken wat er mogelijk is.

Meer info over de voorwaarden (2023) vind je hier

Neem hier een virtuele blik in het Vrijzinnig Punt.

Wat een fijne ervaring! De mooie frisse ruimtes, het warme onthaal,
het gevoel van thuiskomen in een plaats met een hart.
En waar mensen nog écht samen kunnen zijn, en menselijkheid nog leeft.
Hier kom ik terug!

[Veerle De Geyter, bezoeker]

Blijf op de hoogte

Al onze activiteiten vind je hier

Maar je kan ook per mail op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het Vrijzinnig Punt en de Hasseltse vrijzinnige verenigingen. Schrijf je daartoe in op ons algemeen activiteitenoverzicht

Hou je van kunst? Mis dan geen nieuws over onze tentoonstellingen of andere kunstzinnige activiteiten door je hiervoor apart in te schrijven op onze mailinglist kunst. Je ontvangt via deze inschrijving ook het algemeen activiteitenoverzicht.

Privacyverklaring Vrijzinnig Punt

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze In je buurt? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist