alle artikels
Diversiteit
Debat
Samenleving

Diversiteitsdebat Hasselt

Een steeds diverser wordende samenleving zorgt soms voor moeilijkheden, maar ook voor kansen. Hoe kunnen we in de toekomst goed samenleven?  Drie Belgen uit de superdiverse samenleving hebben elk hun eigen ervaringen.

RACHIDA LAMRABET is naast schrijfster ook juriste. Ze debuteerde in 2007  met Vrouwland, een verhaal over jonge mensen die
dromen van een beter leven. Vrouwland won in 2008 de
Debuutprijs van Boek.be.   In 2017 maakte ze de kortfilm ‘Project Deburkanisation’ in opdracht van het Goethe Instituut Washington en de KVS.  Over de polemiek die deze film veroorzaakte, schreef
Lamrabet een essay ‘Zwijg allochtoon!’

RASHIF EL-KAOUI studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien
acteur, audio-maker en schrijver. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza.  Hij maakt deel uit van het open ensemble van de  KVS te Brussel.

MUSTI ÖNLEN zijn hoofdjob is educatief medewerker bij Internationaal Comité vzw. Daarnaast is Musti actief als cliëntvertegenwoordiger etnisch-culturele minderheden in het Raadgevend Comité Jeugdhulp en IROJ Limburg. Tevens is hij oprichter en voorzitter van vzw Homie, een burgerinitiatief voor jonge dak- en thuislozen van 18 tot 25 jaar.

Op woensdag 2 oktober delen zij hun verhaal en is er gelegenheid tot vragen stellen. Het debat begint om 19u in de Oude gevangenis van Hasselt (Martelarenlaan 42) en in een initiatief van Humanistisch Verbond Limburg en Vormingplus Limburg).

 

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Diversiteitsdebat Hasselt? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist