alle artikels
De warmste week
Solidariteit

De warmste week

De dagen worden korter en somberder en de nood aan warmte groeit, daarom doen ook wij mee aan De warmste week! Bekijk onze acties en... doe mee!

Geef kapot speelgoed een 2de leven

Het enthousiasme waarmee de herstellers van het Repair Café verbonden aan Vrijzinnig Punt Hasselt een tweede leven trachten te geven aan kapotte spullen en het warme gevoel daarmee iemand gelukkig te maken, moet in deze tijden even de koelkast in.

Nochtans kunnen we allemaal wat extra warmte gebruiken in deze periode en voor velen is de warmte bovendien niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zoek.

Daarom besloten we in actie te komen. We gaan graag aan de slag met kapot speelgoed om dit te herstellen en aan organisaties te schenken die het op de juiste plek brengen. Zo krijgen kinderen die het anders misschien zonder moeten doen toch een pakje onder de boom.

Heb jij dus speelgoed dat nog mooi en bruikbaar is maar een klein mankement heeft dat je zelf niet gemaakt krijgt?

Laat het contactloos (en met vermelding van wat er aan schort) achter in de daarvoor voorziene box op de vrijzinnige campus Hasselt (A. Rodenbachstraat 18) of ter hoogte van Palmstraat 23 in Hasselt en wij doen er al het mogelijke aan hiermee een pakje warmte te schenken aan wie het nodig heeft.  

Of heb jij twee handige handen, werkmateriaal en wat tijd te spenderen?

Geef een seintje en dan contacteren wij je om het speelgoed te herstellen: 011/ 35 27 80 - info@vrijzinnigpunt.be 

UPDATE: 

Onze actie was een overdonderd succes en wordt hierbij afgesloten. 1000 maal dank voor alle gulle schenkingen! 

 

Knuffels haken voor mensen met dementie

Een Vinnie de Vis Knuffel is een persoonlijke en veilige knuffel voor mensen met dementie. Hij bestrijdt de onrust en de eenzaamheid die deze patiënten vaak ervaren, biedt houvast en helpt om gevoelens te kanaliseren. Als ervaren haker kan je thuis aan de slag met onze pakketjes om zelf knuffels te maken. Wij bezorgen je alle benodigdheden (behalve haaknaald), een patroon en instructies om mee aan de slag te gaan. De afgewerkte knuffels bezorg je ons terug en wij verdelen ze op onze beurt in woonzorgcentra.

Pakketjes kan je na afspraak ophalen bij:

huisvandeMens Genk (genk@demens.nu I 089 51 80 40)

huisvandeMens Bree (bree@demens.nu I 089 73 05 00)

huisvandeMens Maasmechelen (maasmechelen@demens.nu I 089 77 74 2)

huisvandeMens Sint-Truiden (sinttruiden@demens.nu I 011 88 41 17)

VOM Vita Humana (vita.humana@telenet.be I 089 51 91 40)

Vrijzinnig Punt Hasselt (info@demens.nu I 011 35 27 80)

Geef schoolmateriaal een 2de leven

In tijden van corona vallen veel gezinnen op een aangepast inkomen en gaat de broeksriem wat strakker. Door de crisis zijn de centjes voor de winterspullen vaak op. Sommige kinderen gaan zelfs naar school met een plastiek zak, in plaats van met een boekentas. 😔
Daarom lieve mensen, een oproep aan jullie allemaal: heb je nog een brooddoos, drinkbeker, koekjesdoos of boekentas liggen? Of zijn jouw kinderen te groot voor kledij en jassen (vanaf maat 98) of turnschoentjes en laarzen (vanaf maat 30)? Ook speelgoed met een klein mankement laten we met veel plezier herstellen door ons Repair Café. Vrijzinnig Hasselt wil samen met jou de kinderen een hart onder de riem steken en deze spullen verzamelen voor
Domo Hasselt vzw.
Je kan deze spullen contactvrij binnenbrengen op de vrijzinnige campus in Hasselt. Van 23 november tot 18 december zal een verzamelbox klaarstaan aan de inkomhal van het Vrijzinnig Punt.
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze De warmste week (1)? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist