alle artikels
inzameling
actie
warmsteweek

Inzamelactie schoolmateriaal voor de Warmste Week

We komen stilaan weer in wintermodus. We dromen al van de warme chocomelk, de kerstlichtjes en van lange wandelingen in de frisse lucht met een dikke winterjas aan. De dagen worden sneller donker en korter. In deze coronatijd moeten we in ons kot blijven en kunnen we het gezellig maken aan het haardvuur, spannend wachtend op de cadeautjes die we mogen uitpakken. De winterperiode in onze bubbel, en samen maken we er het beste van.

Alleen… Niet iedereen kan het altijd even gezellig maken. Sommigen hebben geen haardvuur. Maar wat als ze zelfs geen winterjas hebben, of een sjaal of muts? Wat als de kindjes naar school moeten in hun zomerkledij en -schoenen? En dat met temperaturen onder het vriespunt. Want door de coronacrisis zijn de centjes voor de winterspullen op. Sommige kinderen gaan zelfs naar school met een plastiek zak, in plaats van met een boekentas. En brooddozen, dat is al helemaal luxe. Ze kunnen zelfs tijdens sport- en zwemactiviteiten niet meedoen met hun vriendjes, want mama en papa hebben geen geld voor sportspullen.

Zoveel kinderen in Vlaanderen en elders moeten leven van dag tot dag, en moeten zich behelpen met het weinige dat ze hebben. Dit ten koste van hun gezondheid en opvoeding. Nu in tijden van corona vallen er veel gezinnen op een aangepast inkomen en gaat de broeksriem wat strakker. Zo is er dus geen ruimte meer voor brooddozen, boekentassen, potloden, zwemgerief, enz.

Daarom lieve mensen, een oproep aan jullie allemaal: heb je nog een brooddoos, drinkbeker, koekjesdoos of boekentas liggen? Of zijn jouw kinderen te groot voor kledij en jassen (vanaf maat 98) of turnschoentjes en laarzen (vanaf maat 30)? Vrijzinnig Hasselt wil samen met jou de kinderen een hart onder de riem steken en deze spullen verzamelen voor Domo vzw Hasselt.

Je kan deze spullen contactvrij binnenbrengen op de vrijzinnige campus in Hasselt. Van 23 november tot 18 december zal een verzamelbox klaarstaan aan de inkomhal van het Vrijzinnig Punt. Meer weten? Neem een kijkje op www.vrijzinniglimburg.be en de Facebookpagina van het huisvandeMens Hasselt. Daar vind je alle informatie terug en kan je zien hoe je met een klein gebaar iemand kan gelukkig maken.

"Nu in tijden van Corona vallen er veel gezinnen op een aangepast inkomen en gaat de broeksriem wat strakker."
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Inzamelactie schoolmateriaal voor de Warmste Week? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist