alle artikels
Verhalen
Levensvragen
Zingeving
Geloof
Ontstaan en evolutie
Meselijk handelen

Zonder God? Vragen van gelovigen. Antwoorden van ongelovigen.

Vrijzinnig Limburg
08.01.21

Gaston Moens, Marie-Laure Sturbois, Chris Van Woensel schreven met Zonder God? een boek opgebouwd rond thema’s met een brede variatie aan onderwerpen: van ontstaan en evolutie tot menselijk handelen en zingeving. Binnen elk thema komen belangrijke vragen en mogelijke antwoorden daarop aan bod. De auteurs plaatsen hun antwoord naast dat van de gelovigen. Daarbij beperken zij zich tot de volgelingen van de drie boekgodsdiensten: de christelijke, islamitische en joodse gelovigen. De schrijvers pretenderen niet het ultieme of enige antwoord te hebben: ook zij zijn zoekende mensen.

Het boek Zonder God? is uit te lenen in de huizenvandeMens Limburg

De auteurs van het boek Zonder God? zijn vrijzinnige humanisten, die duidelijk willen maken waar zij voor staan. Zij zetten, getrouw aan hun overtuiging, de mens centraal. Dit Betekent onder andere dat deze zichzelf kan verbeteren en zijn lot in eigen handen kan nemen. 

In een inleidend interview verhelderen de auteurs vanuit welke idealen en principes zij vertrekken en welke de bronnen zijn voor hun antwoorden.

Het boek zelf is opgebouwd rond thema's met een brede variatie aan onderwerpen: van ontstaan en evolutie tot menselijk handelen en zingeving. Binnen elk thema komen belangrijke vragen en mogelijke antwoorden aan bod. De auteurs plaatsen hun antwoord naast dat van gelovigen. Daarbij beperken zij zich tot de volgelingen van de drie boekgodsdiensten: de christelijke, islamitische en joodse gelovigen. De schrijvers pretenderen niet het ultieme of enige antwoord te hebben: ook zij zijn zoekende mensen. 

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Zonder God?? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist