Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Vrijzinnig Limburg heeft een ruim aanbod voor een breed publiek en het is dankzij onze vrijwilligers dat we dit kunnen waarmaken. Om al onze activiteiten te kunnen blijven uitvoeren zijn we op zoek naar extra vrijwilligers. Als vrijwilliger maak je een verschil voor de samenleving en daar haal je heel wat voldoening uit. Wil jij ook graag deel uitmaken van een betekenisvolle organisatie? Wil je mensen helpen en tegelijkertijd jezelf verrijken? Dat kan! Ontdek hieronder wat het inhoudt om actief vrijwilliger te worden bij Vrijzinnig Limburg.

Jij bepaalt zelf hoeveel vrije tijd je investeert

Als vrijwilliger bij Vrijzinnig Limburg kies je zelf hoe je jouw tijd invult. Maak deel uit van plechtigheden zoals een feestelijk jubileum of een ingrijpend afscheid. Of bied een luisterend oor aan wie het nodig heeft. Je kiest zelf hoeveel van jouw kostbare tijd je inruilt om het verschil te maken.

Je krijgt een opleiding op maat

Al onze vrijwilligers worden gecoacht en krijgen heel wat vormingsmogelijkheden. Afhankelijk van wat je juist wil doen word je specifiek opgeleid en doorloop je een aantal modules. Tijdens dit proces bepaal je zelf je tempo zodat het past in jouw levensritme. Je krijgt een persoonlijke coach die jouw aanspreekpunt is en bij wie je terecht kan met al je vragen over de invulling van jouw vrijwilligerswerk.

We rekenen op jou

Zonder jouw helpende handen kunnen we onze missie niet waarmaken. Hoe betrokken je bent bij de werking hangt natuurlijk af van welke taak/taken je wil uitvoeren binnen de vereniging. Dankzij ons groeitraject kan je makkelijk evolueren op vlak van verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Als actief lid van Vrijzinnig Limburg maak jij het verschil in het leven van een ander.

Je maakt deel uit van een gemeenschap

Als een vrijzinnig vrijwilliger maak je deel uit van een gemeenschap die bestaat uit gelijkgezinden met dezelfde visie waarin de mens centraal staat. Door je in te zetten als vrijwilliger voor een gemeenschap waar je zelf actief deel van uitmaakt kan je een breed netwerk uitbouwen en heel wat nieuwe mensen leren kennen.

Wat kan je doen?

Heb je tijd in overvloed of heb je maar enkele uurtjes vrij? Dat maakt niet uit. Alle beetjes helpen want iedereen kan een verschil maken. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan wie het nodig heeft of fungeer je als consulent waarbij men terecht kan met vragen over bijvoorbeeld euthanasie of wilsverklaringen.

Wil jij liever actief de handen uit de mouwen steken en plechtigheden verzorgen, zoals een geboortefeest, een huwelijk of een afscheid, dan kan dat ook. Zie jij jezelf meer als sturend lid van de organisatie? Alles is mogelijk. Als je eigen baas kan je perfect verschillende activiteiten combineren.

“Sinds ik vrijwilliger ben bij Vrijzinnig Limburg ben ik veel gelukkiger. Door mijn drukke job te combineren met
vrijwilligerswerk heb ik het gevoel dat ik mijn vrije tijd nuttig besteed. Het is fijn om te weten dat ik een verschil kan maken. Ik leer tal van nieuwe mensen kennen en ik krijg enorm veel terug voor de taken die ik mag uitvoeren.”
Word jij vrijwilliger bij Vrijzinnig Limburg?

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist
}
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over Vrijzinnig Limburg? Neem dan contact met ons op.

Zoek je een vrijzinnig humanistische organisatie in jouw buurt? Heb je nood aan een persoonlijk gesprek, een plechtigheid op maat of informatie? Wil je vrijwilliger worden of heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist