alle artikels
#stage
#student
#PXL

Wie is Hanne?

Hallo iedereen! Ik ben Hanne Gacoms, 20 jaar en studente maatschappelijk werk aan de PXL te Hasselt. Ik wil mijzelf graag kort even voorstellen zodat jullie wat meer over mij te weten komen.

Stage

Ik ben stagiair in het huisvandeMens Hasselt. Ik loop hier stage van 23 november 2020 tot 5 februari 2021.

HuisvandeMens Hasselt

Met deze stageplaats wil ik alle kansen benutten om mij te verdiepen in het vrijzinnig humanisme. Kortdurende individuele begeleiding bieden m.b.t. zingeving, levensvragen, zelfbeschikking, etc. klinkt mij zeer interessant om te doen. Ik wil graag meer te weten komen over de werking van het huisvandeMens, dit omwille van het feit dat ik veel zelfkennis wil opdoen en omdat ik dan mensen beter kan begeleiden en informeren.

Wat betekent vrijzinnig humanisme voor mij?

Ik geloof in de mens en plaats deze centraal. Vrij onderzoek is zeer belangrijk om tot een eigen mening te komen. Dit betekent dat je niet alles voor waar gaat aannemen en kritisch durft nadenken. Wetenschap is hiervoor het meest aangewezen om tot objectieve kennis te komen. Het is belangrijk om enerzijds zelf op zoek te gaan naar betrouwbare bronnen en niet zomaar aan te nemen wat zich bijvoorbeeld op het internet aanbiedt. Anderzijds is het goed om na te denken over wat jij als persoon belangrijk vindt in het leven en hoe dat jij hiermee omgaat. Ik beslis zelf hoe ik zin geef aan mijn leven in het hier en nu, met respect voor de keuze van anderen en voor de natuur. Ik streef naar een warme en solidaire democratische samenleving waar iedere persoon gelijkwaardig is en zichzelf kan zijn. En Ik hecht een groot belang aan het zelfbeschikkingsrecht.

Levenslessen die voor mij belangrijk zijn

Blijf altijd geloven in jezelf, de kleine dingen zijn het waard om voor te vechten. Je vrienden en familie zijn degene waar je het meest op kunt rekenen. Je weet pas wie je echte vrienden zijn als ze voor je opkomen. Er zijn gebeurtenissen die moeilijk te verwerken zijn, maar kop op, er komen ook nog mooie en leuke gebeurtenissen voor in je leven die je nooit zal vergeten!

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Wie is Hanne?? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist