alle artikels
Rechten van de mens
(Zelf)zorg
Ontmoeting
Verhalen
Levensvragen

Wedstrijd: De gedachten zijn vrij

Vrijzinnig Limburg
30.07.21

deMens.nu heeft een leuze: de gedachten zijn vrij. Dat klinkt eenvoudig en evident maar is dat ook zo? Hoe zit dat als je lijf gevangen is? In een cel, in een ziekte of, zoals laatst, collectief in een lockdown. Wat doet dat met jou en met je denken? Veel of doet het helemaal niets? Verandert het je kijk op de wereld rond jou? Verscherpt of vertroebelt het jouw blik naar buiten? En wat is volgens jou het sterkste: een vrije geest of een vrij lichaam? Of is dat een vals dilemma? Nieuwe tijden roepen oude vragen op die plots weer actueel worden.

Onze uitdaging aan jou: de gedachten zijn vrij vertalen naar een straf werk. Een wedstrijd om al jouw creativiteit los te laten, om jouw gedachten vrank en vrij creatief uit te dragen, om verder te kijken dan het cliché en tot een pakkend werk te komen, eentje dat raakt en laat stil staan, doet nadenken…

Wat je maakt, welk medium je gebruikt, hoe je je wil uitdrukken, dat mag je helemaal zelf kiezen. En uiteraard moet je dat niet doen voor onze mooie ogen. Wij engageren ons ertoe om de ingezonden werken tentoon te stellen en voor drie werken is er ook een prijzenpot(je). Dat wil zeggen:

- 1ste plaats jongeren (<26jaar)
- 1ste plaats algemeen (>26jaar)
- Publieksprijs.

Hoe het allemaal praktisch in zijn werk gaat en waar je moet inschrijven, dat kan je nalezen in ons reglement (reglement op aanvraag) via davy.dupont@demens.nu of 089 51 80 40 (tijdens de kantooruren).

Nieuwe tijden roepen oude vragen op die plots weer actueel worden.
Inge Aerden - laureaat vorige editie

Inge Aerden - laureaat vorige editie

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Wedstrijd: de gedachten zijn vrij? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist