alle artikels
Jongeren
Vrijzinnig humanisme
jongeren

Vrijzinnig humanisme en jongeren

Vrijzinnig Limburg
08.01.21

Als vrijzinnig humanisten willen we bijdragen aan een samenleving met plaats voor vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. Inzetten op jongeren is hierbij een actieve en bewuste keuze voor Vrijzinnig Limburg. Als jongere maak je een onmisbaar deel uit van de samenleving. Jouw mening en ideeën over zaken in je directe omgeving , maar ook bredere thema’s zoals politiek en ecologie zetten heel wat in beweging. We zijn ervan overtuigd dat onze gemeenschap klaar is om onder impuls van jongeren vorm te geven aan een vrijzinnig humanisme van de 21ste eeuw!

Al dat jong enthousiasme kan bij Vrijzinnig Limburg hun energie kwijt met verschillende initiatieven. Leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs kunnen ieder jaar deelnemen aan de Debatwedstrijd. Op deze manier zetten we een kritische blik, vrij onderzoek, maar ook teamwork en enthousiasme in de kijker. Ben je klaar voor de volgende stap in je leven? Afstuderen is niet niks. Tijdens het vrijzinnig afstudeerevent What’s Next staan we stil bij de nieuwe weg die je zal inslaan. Wanneer je kiest om verder te studeren ben je van harte welkom om je blik te verruimen in het Vrijzinnig Punt. Alles is leuker als je het samen doet, ook studeren. We zetten ook de deuren open voor blokkende studenten en sluiten af met de workshopreeks ‘beginnen na je studies’. Tijdens verschillende infosessies krijg je handvaten voor de administratieve uitdagingen waarmee je na je studies in contact komt. Je krijgt alle informatie om vlotjes je weg te vinden in materies als werk, belastingen en solliciteren.

Wanneer het echt kriebelt ben je altijd welkom om als stagiair of vrijwilliger aan de slag te gaan. Naast een warme dienstverlening in huis zijn we steeds op zoek naar personen die hun schouders zetten onder jongerenprojecten. Denk bijvoorbeeld aan onze trouwbooth op de Belgian Pride of de informatiestand bij Pukkelpop. Wist je dat dit festival werd opgericht door HUJO, de humanistische jeugdvereniging voor jongeren met een kritische en open geest? Iedereen die begaan is met mens en maatschappij kan zijn ei kwijt. Zo kan je je steentje bijdragen voor de inzamelacties van de Warmste Week. In 2019 hebben we ons samen met de jongeren van de UCOS ingezet voor een samenleving waar iedereen dezelfde rechten heeft. In het kader van de Warmste Week deden we een inzameling voor de campagne Come in Out, over de uitdagingen van de LGTBQI+ migranten.

Kortom, we staan nooit stil! We proberen iedere dag weer vooruit te gaan met een open blik op de wereld. Dé sterkte van het vrijzinnig humanisme ligt immers in de inhoud van onze levensbeschouwing: kritisch nadenken met zorg voor onszelf en de mensen rondom ons. Zelf een geweldig idee? Spring dus zeker eens binnen, we gaan graag mee aan de slag.

 

Bekijk ook ons aanbod voor leerkrachten. 

 

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Vrijzinnig humanisme en jongeren? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist