alle artikels
Wetenschap
Levensvragen
Verhalen

Waarom vergissen we ons zo vaak? Een lezing met Jean-Paul van Bendegem

Jana Peeters
15.01.24

Wij mensen vergissen ons vaak en veel. Hoe komt dat? De verklaring is, volgens professor Jean Paul Van Bendegem te zoeken in onze evolutionaire geschiedenis. Kom er alles over te weten tijdens zijn voordracht op 15 januari in het Vrijzinnig Punt in Hasselt.

Lieve mensen, de lezing met Jean-Paul Van Bendegem op maandag 15/01 is inmiddels helemaal volzet. Hierdoor is inschrijven niet meer mogelijk.

Kriebelt het om deze voordracht alsnog te volgen? Op 18/01 vindt dezelfde voordracht plaats met NEOS in Oud-Heverlee.
https://www.oud-heverlee.be/activiteiten/detail/1921/waarom-vergissen-wij-ons-zo-vaak-door-jean-paul-van-bendegem?fbclid=IwAR2xEh3foeZDI0Btuo15xZ4VPw0DPl62HdYSpKOZ7Ly41O1XHeofSN7-pDk
Wij mensen vergissen ons vaak en veel. Hoe komt dat? Niet alleen misleiden onze zintuigen ons meer dan veel, maar wanneer we ons verstand gebruiken maken we ook behoorlijk wat fouten. In de lezing zullen daarom optische illusies aan bod komen – hoe misleidend zijn onze ogen? – maar ook het oor – het is minder bekend dat ook onze oren ons kunnen bedriegen – en ten slotte de zogenaamde cognitieve illusies waar ons vermogen om helder en correct na te denken zwaar wordt beproefd. De verklaring is, zoals ik zal verdedigen, te zoeken in onze evolutionaire geschiedenis.

Locatie: vrijzinnig punt, A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt.
Inschrijven verplicht, de plaatsen zijn beperkt.
Deelname bedraagt €5, ter plaatse te betalen met bankkaart of cash. Een drankje is inbegrepen in de prijs.
Vragen? hasselt@demens.nu of 011/210654.


Deze activiteit wordt warm aangeboden door huisvandeMens Hasselt, de Oudstudentenbond VUB, het Humanistisch Verbond Limburg, de Grijze Geuzen Hasselt, het Humanistisch Verbond Hasselt en het Vermeylenfonds Hasselt. 
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze VOLZET - Waarom vergissen we ons zo vaak? Een lezing met Jean-Paul van Bendegem? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist