alle artikels
Levensvragen
Verhalen
(Zelf)zorg
Zelfbeschikking
#trouwen
#huwelijksplechtigheid
#challengeaccepted

Trouwen tijdens Corona – het verhaal van Liesbeth en Mies

Jana Peeters
09.04.21

Het was 24 december 2019. Je kent dat wel: zo’n koude winterdag waarbij het buiten lekker hard waait. Die eerste verlofdag waarop je je normaal nog eens omdraait om extra lang in bed te blijven liggen. Dat was buiten Mies gerekend, die voorzichtig op haar tenen uit bed sloop. Even later ging een nieuwsgierige Liesbeth naar beneden, waar ze werd verrast met een geweldige brunch, inclusief drie cadeautjes. Zou het?... Het eerste cadeautje ging open: een foto van hun twee. Het tweede cadeautje ging open: een foto van de honden. En het laatste cadeau: een vraag.

“Wil je met me trouwen”? Het duurde even voor Liesbeth over de eerste schok was. Eigenlijk was het een vraag waar ze geen moment over twijfelde. Zoals Liesbeth het zelf zei “Het was misschien nog niet hét moment, maar het voelde gewoon goed.” Na een enthousiaste JA kwam het besef: wij gaan trouwen. Help! Hoe doe je dat?

DROMEN OVER EEN PLECHTIGHEID WAAR WE ALS KOPPEL CENTRAAL STAAN

“Een kerkelijke plechtigheid is niets voor ons. Zo’n traditioneel kerkelijk huwelijk ziet er misschien wel mooi uit, maar wij gaan nooit naar de kerk. Bovendien staan we als holebikoppel achter andere waarden, dus waarom zouden wij op die manier trouwen... Via een vriendin kwamen we terecht bij het huisvandeMens. We konden ons helemaal vinden in de vrijzinnige waarden en droomden over een persoonlijke plechtigheid waar wij als koppel centraal staan. Een eerste gesprek met onze consulent Jana bevestigde het: dit zit goed!"


EEN DONDERWOLK OVER DE VOORBEREIDINGEN

Het is 2020. Liesbeth en Mies genieten nog volop van hun roze wolk met glitters. Zoals ze het zelf graag zeggen: "we zijn lekker go with the flow". Maar wanneer het nieuws van corona komt aanwaaien, worden de handjes toch wat klam. De voorbereidingen van de trouw worden al snel overschaduwd door een donderwolk: gedaan met wedding dress shopping, afspreken met de bruidsmeisjes,… "En hoe zit het met onze plechtigheid? Want een ceremonie met 15 gasten voelt voor ons als slappe koffie. Hoe ga je als koppel om met zo’n tegenslag in aanloop naar je mooiste dag?"


NOOD AAN PERSPECTIEF

“We staan gelukkig positief in het leven, al zijn de tegenslagen van het afgelopen jaar wel binnengekomen. Data werden verschoven, plannen werden aangepast,... En vooral: er zijn nog steeds veel onzekerheden. We blijven optimistisch en kijken uit naar onze nieuwe trouwdatum in juli 2021. Als we andere koppels een tip mogen geven: kijk naar wat wél mogelijk is. Door je trouw op te delen, kan je van elke uitdaging iets leuk en creatiefs maken. De besprekingen met onze bruidsmeisjes? Die doen we gezellig langs een vuurkorf zodra het weer mag."

Het is zo belangrijk om perspectief te hebben. Je weet dat die mooiste dag eraan komt, al is het nu nog wat geduld hebben. Gebruik deze periode om te dromen van jouw trouwdag en zie het als een extra lange verlovingsperiode vol kriebels. Dan wordt jullie huwelijksplechtigheid des te mooier, beloofd!
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Trouwen tijdens Corona – het verhaal van Liesbeth en Mies? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist