alle artikels
Ontmoeting
Vrijwiligers
Maatschappelijk engagement

Troostkussens met een eigen karaktertje

03.05.23

Een dierbare verliezen, het gedwongen moeten achterlaten van een thuis en vertrouwde omgeving, afscheid nemen van een geliefd huisdier, geconfronteerd worden met verlies van mogelijkheden door ziekte, … ; allen hebben een impact op het leven en welbevinden van kinderen en brengen rouw met zich mee. Als troost willen we hen een houvast bieden. Letterlijk. Die houvast, dat is Troostkussen. Een kussentje om vast te houden en te knuffelen, om mee te praten, in te knijpen, op te liggen of lekker mee in slaap te vallen. Een lief kussentje met een gezichtje, een zachte steun in moeilijke tijden.

We stellen u graag voor aan Eendje Edna, Kikker Korneel, Vosje Vic, Beertje Bram, Schaapje Sarah, Vogel Viep, Poesje Penny, Uiltje Udo en Hondje Hendrik; negen schattige diertjes die het kussen een karaktertje geven.

De Troostkussens worden uitgedeeld aan kinderen die we ontmoeten tijdens onze afscheidsplechtigheden, maar vinden ook hun weg naar kinderhandjes dankzij onze samenwerkingspartners Missing You vzw, Boven de Wolken vzw en Met Lege Handen.

Op Wereldlichtjesdag in Genk werden ze zorgvuldig uitgekozen en mee naar huis genomen door de aanwezige kinderen. Kortom, ze geraken stilletjes aan bij de personen voor wie ze bedoeld zijn; kinderen met een verlieservaring.

Wil jij een kind in je omgeving een Troostkussen schenken? Je kan eenvoudig (en gratis) eentje aanvragen bij het huisvandeMens in jouw buurt.

Werk jij in een organisatie met als doelgroep kinderen en zie jij een samenwerking met ons wel zitten? Geef dan zeker een seintje!

Wil jij helpen?

Dit kan door mee te komen haken tijdens onze Gezellige Vrijdagen en Crea(t)uur (bij Events vind je alle data terug).

Niet zo handig met draad en (haak)naald, maar wil je dit project wel steunen? Dat kan met een vrije gift op BE14 9733 6787 7483 (met vermelding ‘Troostkussen Limburg’), waarmee wij nieuw basismateriaal kunnen aankopen.

Enkele tientallen gemotiveerde creatievelingen toverden met garen en haaknaald het ene pareltje na het andere. Tijdens de Gezellige Vrijdagen (Hasselt) en de Crea(t)uur-bijeenkomsten (Genk) wordt niet enkel veel gebabbeld en gelachen, maar wordt er ook hard gewerkt.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Troostkussens met een eigen karaktertje? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist