alle artikels
Verhalen
Levensvragen
(Zelf)zorg
Troost
#woordenvantroost
Verwerking

Troost. Het is een werkwoord.

Vrijzinnig Limburg
08.01.21

Met #woordenvantroost lanceert deMens.nu een digitaal platform waar mensen die op zoek zijn naar troost en inspiratie, zich kunnen verdiepen in de helende werking van mooie woorden. Lezen, luisteren, kijken en praten, stuk voor stuk belangrijke onderdelen van het verwerkingsproces.

Het is ook wel boeiend hoe de dood, de ziekte en de angst nu als thema’s aanwezig zijn, terwijl ze anders toch eerder worden weggemoffeld in onze maatschappij.

prof. dr. Dirk De Wachter

Als we een woordenboek raadplegen, stellen we vast dat troosten meer omvat dan proberen verdriet te verzachten. Troost is een werkwoord. Troost is een basiselement van de mens als sociaal wezen. Inkeer en verzet wisselen af. Troost. Ik zoek je. Ik vind echter niet de juiste woorden. Misschien is het wel zoals collega Anne-Flor Vanmeenen het wist te omschrijven. Woorden van troost zijn onbeholpen, onvolledig, steeds in beweging maar in elk geval telkenmale van harte.

Troost is ons als waardenwerkers van deMens.nu, in de huizen alsook de Vrijzinnige ontmoetingscentra, niet vreemd. We worden met regelmaat geconfronteerd met erg schrijnende situaties. Trieste gebeurtenissen in onze werking laten ook ons niet koud. Een sprankeltje licht mogen ervaren, helpt een medemens veelal recht om na een tegenslag de draad van het leven weer op te nemen. 

Wij, waardenwerkers van deMens.nu zien mensen opstaan die hun solidariteit uiten door zich te beroepen op hun creatieve kracht, onderlinge steun. Voor hun medemens een digitaal platform in elkaar hebben gebokst.

Dat geeft zin aan het leven. En troost.

Voor meer informatie: woordenvantroost.be

De dag die er al is...

Bezoek de website 

woordenvantroost.be
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Troost. Het is een werkwoord.? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist