alle artikels
Verhalen
Vrijwiligers

Tony Vaelen neemt na 18 jaar afscheid als voorzitter Vrijzinnig Punt

Chretien Paesen
02.04.21

Met de afronding van het werkjaar en de daarbij horende verslagen gaat voorzitter Tony Vaelen van het Vrijzinnig Punt na 18 jaar de hamer doorgeven. Wie de nieuwe voorzitter wordt is nog niet bekend. Met tevredenheid blikt Vaelen terug naar de vele mooie, maar ook best spannende, momenten. De verbouwingen in 2016, de naamsverandering naar Vrijzinnig Punt en de vernieuwde huisstijl rekent hij bij de bijzondere mijlpalen.

Tony Vaelen

Tony Vaelen

Het brandpunt van de Vrijzinnigheid in Limburg ligt in Hasselt in de Albrecht Rodenbachstraat 18. In het Vrijzinnig Punt vinden de aangesloten verenigingen een werkplek, vergader- en ontspanningsruimten. “Dat was vroeger anders”, aldus de bijna-erevoorzitter. “De vrijzinnige organisaties en verenigingen zaten toen verspreid. Elk huurde een eigen lokaal of zaal waar de bijeenkomsten werden gehouden. De toenmalige vzw V O H C T, ook wel het Vrijzinnig Centrum genoemd, streefde ernaar om die verspreiding om te buigen. Wij hebben hen samengebracht op één locatie.

”Het voorzitterschap van Tony Vaelen volgde als een evidentie op het ontslag van Hugo Dufour in 2003. Vaelen was toen ondervoorzitter en werd naar voren geschoven. In de 18 jaren die daarop volgden leidde hij de vzw naar wat het vandaag betekent in Limburg: een bastion van kunst, lering en ontspanning waar ook plaats, tijd en ruimte is voor discussie. Het huis staat open voor iedereen, ook niet-vrijzinnigen.

“Ik heb ontzettend veel geluk gehad te kunnen samenwerken met bekwame, en vooral gedreven medewerkers. Zonder namen te noemen koester ik aan hen de warmste herinneringen en het grootste respect voor hun inzet. Ik ben er zeker van dat het vernieuwd team de post-coronatijd met vuur en verve gaat aanpakken.”

Chretien Paesen is vrijwilliger bij huisvandeMens Hasselt en schrijft voor Het Belang van Hasselt. 

Dit artikel verscheen eerder op Het Belang van Hasselt.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Tony Vaelen neemt na 18 jaar afscheid als voorzitter Vrijzinnig Punt? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist