alle artikels
Maatschappelijk engagement
Gelijkwaardigheid
Rechten van de mens
#polarisatie
#workshop
#middenveld

Tijd tot 2024: aankondiging event 17/12/22

Jana Peeters
16.03.23

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Tijd om aan de slag te gaan! Op 17/12 (13u-17u) gaan we in C-Mine Genk van start met een panelgesprek met Jihad Van Puymbroeck, communicatiestrateeg; Meron Knikman, voorzitter van de Vrouwenraad; en Bleri Lleshi, auteur en docent. Na het panelgesprek vinden er drie workshops plaats die je tools aanreiken om in je omgeving toxische polarisatie en extreemrechts tegen te gaan. Info en inschrijven via tijdtot2024.be

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Tijd om aan de slag te gaan. Om dat te doen moeten we eerst reflecteren: Is elke polarisering slecht? Wie heeft er baat bij polarisering? Hoe gaan we met polarisering om? Welke tools hebben we daarvoor nodig? Is 'woke' geen stopwoord van zij die verandering willen tegenhouden? Hoe gaan we met extreemrechts om? Hoe bouwen we bruggen in plaats van afstand te vergroten? Hoe komen we in dit ‘wij-zij’ debat tot een ‘nieuw wij’?

Wil jij mee gevaarlijke polarisatie en verrechtsing in je omgeving tegengaan? Kom dan op zaterdag 17/12 (13u-17u) naar de C-Mine in Genk. We gaan van start met een panelgesprek met Jihad Van Puymbroeck, communicatiestrateeg; Meron Knikman, voorzitter van de Vrouwenraad; en Bleri Lleshi, auteur en docent.

Na het panelgesprek vinden er drie workshops tegelijkertijd plaats. Thema's tijdens de workshops zijn: Hoe ga je met polarisatie om?, Hoe zet je je verontwaardiging om in actie?, Welke positie neem jij in en wat is de dode hoek in je denken?, … Met deze workshops willen we je tools in handen geven om in je omgeving, op de werkvloer, in je vereniging extreemrechtse logica en toxische polarisatie tegen te gaan. Deze dag geldt als vertrekpunt voor meer initiatieven (vormingreeks, online campagne, …) in aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Dit event is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer info en inschrijven via www.tijdtot2024.be

Dit event is een initiatief van Huis van de Mens Genk, Vrijzinnig Limburg en Motief vzw, in samenwerking met 8 maart collectief, 8 mei coalitie, ABVV Limburg, Algemene Centrale van ABVV Limburg, ACOD Limburg, ACV Limburg, Amnesty International (Hasselt), Hand in Hand tegen racisme, Hart Boven Hard Limburg, KifKif, Limburgs Platform voor Mensen op de Vlucht, Masereelfonds, Regenbooghuis Limburg, Universiteit van Maatschappelijk Belang, Vermeylenfonds

Tijd tot 2024

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Tijd om aan de slag te gaan!

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Tijd tot 2024: aankondiging event 17/12/22? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist