alle artikels

Schoolwedstrijd: Een kleurrijke herinnering

Kan jij met je klas een onvergetelijke namiddag of dag bedenken voor de bewoners van woonzorgcentrum Orelia Katharinadal (Hasselt) of Puthof (Borgloon)? Bezorg jij de bewoners een kleurrijke herinnering en win jij filmtickets voor je hele klas? Alle leerlingen van het 5e leerjaar lager t.e.m. het 3e jaar secundair onderwijs kunnen deelnemen. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Welke activiteit zou jij leuk vinden als je in een woonzorgcentrum zou wonen? Misschien kan je lichamelijk moeilijk bewegen, maar wel nog goed nadenken. Of werkt je geheugen niet meer zo goed, maar kan je nog heel goed voelen en genieten van muziek of lekker eten. Wat zou jou blij maken? Wat vinden je grootouders fijn? Ons doel is een warme samenleving waarin we tonen dat ouderen niet vergeten worden en dat het leuk is om samen met hen dingen te doen.

Kan jij met je klas (of enkele leerlingen) een onvergetelijke namiddag of dag bedenken en uitvoeren voor bewoners van woonzorgcentrum Orelia Katharinadal te Hasselt of Puthof te Borgloon? Als je de bewoners een kleurrijke herinnering bezorgt, win je misschien wel filmtickets voor de hele klas. De bewoners zijn de belangrijkste juryleden in de wedstrijd en beoordelen welke activiteit ze het leukste vinden. Ook het aantal likes op facebook telt mee, want we willen zoveel mogelijk mensen warm maken om een woonzorgcentrum te laten bruisen van creativiteit en geluk.

Deelname is mogelijk voor klassen van het 5e leerjaar lager onderwijs tot het 3e jaar secundair onderwijs. Je kan met je klas kiezen tussen drie soorten activiteiten:

 • Voelactiviteit, bijvoorbeeld wellness, handmassage, kleien,…
 • Hoofdactiviteit, bijvoorbeeld filosoferen, kennismaken met een computerspel, een gezelschapsspellennamiddag, …
 • Hartactiviteit, bijvoorbeeld een uitstap naar een theeceremonie in de Japanse tuin, ...

Bij het huisvandeMens kan je een budget van maximum €75 aanvragen om de activiteit uit te voeren. Je kan deelnemen van oktober 2019 tot en met april 2020. De winnaar maken we in mei 2020 bekend. Dan volgt een officiële prijsuitreiking in het woonzorgcentrum in kwestie.

WEDSTRIJDREGLEMENT 

 1. De wedstrijd staat open voor alle klassen 5e en 6e leerjaar lager onderwijs en het 1e, 2e en 3e jaar secundair onderwijs.
 2. De hoofdprijs is een Kinepolis filmticket voor de deelnemende leerlingen en leerkracht. (De leerkracht beslist zelf of elke leerling een ticket krijgt, of dat ze met de klas samen naar de film gaan).
 3. Er mag een hele klas deelnemen of enkele leerlingen van een klas.
 4. Deelname aan de wedstrijd is kosteloos.
 5. De wedstrijd wordt georganiseerd door huisvandeMens Hasselt, huisvandeMens Tongeren, WCZ Orelia Puthof (Borgloon) en WZC Orelia Katharinadal (Hasselt).
 6. De wedstrijd roept klassen/leerlingen op tussen de periode van 15 oktober 2019 en 30 april 2020 een originele activiteit te bedenken en uit te voeren voor bewoners in woonzorgcentra Orelia Puthof (Borgloon) en Orelia Katharinadal (Hasselt). Er is keuze uit 3 categorieën van activiteiten: Categorie A Voelactiviteit, bijvoorbeeld wellness, handmassage, kleien,… Categorie B: Hoofdactiviteit, bijvoorbeeld filosoferen, kennismaken met een computerspel, gezelschapsspellennamiddag,… Categorie C: Hartactiviteit, bijvoorbeeld een uitstap maken naar een theeceremonie in de Japanse tuin,…
 7. Je kan je inschrijven voor WZC Orelia Katharinadal (Hasselt) via hasselt@deMens.nu en voor WZC Orelia Puthof (Borgloon) via tongeren@deMens.nu. Je ontvangt dan een formulier om je activiteitenvoorstel in te dienen.
 8. De ingezonden activiteiten worden beoordeeld op haalbaarheid door personeelsleden van het WZC in kwestie. Per mail krijg je een bevestiging voor deelname en worden er verdere afspraken gemaakt om de activiteit uit te voeren.
 9. Het is mogelijk om een budget van maximum €75 aan te vragen in het huisvandeMens voor het uitvoeren van de activiteit. Alle uitgaven moeten gestaafd worden met bewijsstukken (kastickets, inkomticket, …).
 10. Er kunnen in het totaal 10 activiteiten per woonzorgcentrum uitgevoerd worden. Je activiteit kan doorgaan in de periode van oktober 2019 tot 30 april 2020.
 11. Inzendingen met voorstellen van activiteiten die na 1 april 2020 toekomen, komen niet meer in aanmerking voor de wedstrijd.
 12. Uit alle deelnemende klassen zal de jury 2 winnaars uitkiezen, een winnaar in WZC Orelia Puthof (Borgloon) en een winnaar in WZC Orelia Katharinadal (Hasselt).
 13. De jurering verloopt als volgt: Er kunnen in totaal 30 punten verdiend worden. Elke bewoner van Orelia, die deelnam aan de activiteit, drukt in een schaal van 1 tot 10 uit, hoe leuk de activiteit werd gevonden. Deze beoordeling telt mee voor 15 punten. 5 punten worden gegeven door de animatiedienst van WZC Orelia. Bovendien tellen ook het aantal likes bij de foto’s van de activiteit op de facebookpagina’s van huisvandeMens Hasselt, huisvandeMens Tongeren, Orelia Puthof en Orelia Katharinadal mee in de puntentelling. Hier zijn 10 punten mee te verdienen.
 14. Tegen de uitspraak van de jury is geen verhaal mogelijk.
 15. De winnaars worden schriftelijk bekend gemaakt en uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 25 mei 2020 om 19.30 uur in Orelia Katharinadal en Orelia Puthof.
 16. De prijzen zijn niet inruilbaar voor contant geld.
 17. De organisator kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor technische problemen (o.a. defect van het internetnetwerk, transmissieproblemen of communicatie-onderbrekingen, slechte verbinding of een defect van de servers) tijdens het verloop van de wedstrijd, bij henzelf, bij de deelnemer aan de wedstrijd en/of bij een derde, dat zou leiden tot de onderbreking van de wedstrijd of een verstoring of een verlies van gegevens van de deelnemers aan de wedstrijd.
 18. Als in geval van overmacht de wedstrijd zou geannuleerd worden, kan de organisator hiervoor in geen geval verantwoordelijk worden gesteld.
 19. De organisator beslist over alle gevallen waarover het reglement twijfel laat bestaan.
 20. Deelname aan de wedstrijd houdt de onvoorwaardelijke aanvaarding in van bovenstaande afspraken.

 

Meer info?

huisvandeMens Hasselt

Albrecht Rodenbachstraat 18

3500 Hasselt

T 011 210654

hasselt@deMens.nu

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Schoolwedstrijd: Een kleurrijke herinnering? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist