alle artikels
Jongeren
Ontmoeting

Pukkelpop en het huisvandeMens - editie 2022

18.08.22

Naar goede gewoonte staat deMens.nu ieder jaar paraat op Pukkelpop. Het muziekfestival in Kiewit zoekt tijdens hun festival naar een goed evenwicht tussen alternatieve- en popmuziek. Vier dagen van feest, waarbij de verbinding tussen muziekfans centraal staat. Jong of oud, het publiek draagt een duidelijke gemeenschappelijke filosofie: enthousiasme, uitbundigheid én een stevige portie eigenzinnigheid. Dat deMens.nu op de camping aanwezig is, is niet zo gek. Het festival werd destijds opgericht door Chokri Mahassine in samenwerking met de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg. Ieder jaar zetten vrijwilligers van Hujo en medewerkers van de huizenvandeMens zich in voor een toffe informatie- en recreatiestand. Nieuwsgierige campinggangers kunnen er steeds terecht bij de deMens.nu-tent aan een sfeervolle non-profitmarkt

Jongeren en vrijzinnig humanisme

Inzetten op jongeren is een actieve en bewuste keuze binnen deMens.nu en haar deelorganisaties. Het is een engagement dat we aangaan omdat ze aansluit bij onze visie op de mens en samenleving. Jongeren maken een belangrijk deel uit van de samenleving en zijn een grote, diverse groep met verschillende achtergronden, ideeën, noden en wensen. Hun meningen en ideeën over zaken in hun directe omgeving , maar ook bredere thema’s zoals politiek en ecologie kunnen heel wat in beweging zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat onze gemeenschap klaar is om onder impuls van jongeren vorm te geven aan een vrijzinnig humanisme van de 21ste eeuw.

Wij geloven in

Kiezen om jongeren eerst te stellen is kiezen voor het investeren in kritisch, verantwoord burgerschap op basis van vrijzinnig humanistische waarden. Op die manier werken we aan een duurzame, solidaire en participatieve samenleving met aandacht voor het opnemen van verantwoordelijkheid tegenover de mens, de samenleving en natuur.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze PKP 2022? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist