alle artikels
Ontmoeting
Verhalen
Verenigingen
Oudstudentenbond
VUB
Viering

Oudstudentenbond VUB 50 jaar op eigen benen

Vrijzinnig Limburg
08.01.21

De Oudstudentenbond VUB zet zich sinds jaar en dag in om oud-studenten ook na hun studietijd aan de VUB samen te brengen. Ze groeide uit tot een actieve vereniging die niet enkel de waarden van haar Alma Mater, maar ook van het vrijzinnig humanisme uitdraagt.

De verschillende generaties van VUB-alumni vormen een bonte gemeenschap in het binnen- en buitenland. Ieder met een uniek verhaal, maar allemaal op hun eigen manier verbonden met hun alma mater. Het zijn stuk voor stuk ambassadeurs die de waarden van de VUB verder uitdragen in hun werk en persoonlijke leven.  Als Oudstudentenbond van de VUB willen we aan deze eigenzinnige gemeenschap iets teruggeven.

We willen deze oud-studenten samenbrengen en laten omringen door de diversiteit die onze universiteit rijk is. Soms met serieuze lezing of vorming - soms tijdens een plezante uitstap, een hapje of een drankje. Denk maar aan klassiekers als het Galabal VUB, de jaarlijkse huldiging van een erelid tijdens het Vriendenmaal of de welgekende Toer de Geuze. Vaste waarden die worden aangevuld met vernieuwende activiteiten binnen en buiten Brussel. We brengen een aanbod tot bij alumni omdat we weten dat de universitaire identiteit verder reikt dan de campus van Etterbeek of Jette. Om die reden staat OSB voor een activiteitenaanbod waarbij alumni ook in hun directe omgeving engagement en expertise kunnen delen.

De Oudstudentenbond VUB heeft niet enkel een breed socio-cultureel aanbod, maar wil ook de rol opnemen van sociaal voelende organisatie. Een organisatie die haar verantwoordelijkheid in het middenveld opneemt met een vinger aan de pols. Omdat het de vrijzinnig humanistische waarden hoog in het vaandel draagt is stil blijven geen optie. Denk bijvoorbeeld aan de ter doodveroordeling van Professor Djalali of aan de vele initiatieven tijdens de Week van de Verlichting. Op die manier zet de OSB de traditie verder als radar in het groter geheel van VUB-waarden.  

Dit academiejaar blaast de Oudstudentenbond VUB vijftig kaarsjes uit. Vijftig jaar geleden besloten de Nederlandstalige oud-studenten zich af te splitsen van de Union des Anciens Etudiants en zelfstandig verder te gaan. Inmiddels heeft ze een hele weg afgelegd en blikt ze terug op een rijke geschiedenis. Daarom publiceerde de OSB een boek over een halve eeuw aan vrijzinnig en eigenzinnig engagement voor haar Alma Mater. U kan dit alles op 4 april bewonderen tijdens een feestelijke vernissage van de rondreizende tentoonstelling ‘Oudstudentenbond VUB 50 jaar op eigen benen’ in het Vrijzinnig Punt.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Oudstudentenbond VUB 50 jaar op eigen benen? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist