alle artikels
Levensvragen
Ontmoeting

Lezing: atheïstische spiritualiteit

Jana Peeters
17.05.23

Vrijzinnig humanisten zijn meestal de vreemde eend in de bijt als het gaat over spiritualiteit. Dat betekent echter niet dat spiritualiteit geen plaats heeft of kan hebben binnen het vrijzinnig humanisme. In de jaren 80 van de vorige eeuw verraste filosoof Leo Apostel menig vriend en vijand door na te denken en te publiceren over wat wij zouden leren kennen als atheïstische spiritualiteit. Met de lezing atheïstische spiritualiteit van Professor Daniël Acke verkennen de we eigentijdse invulling van het begrip ‘ervaringen die onze relatie met de diepste realiteit belichamen’.

Lezing: atheïstische spiritualiteit - maandag 22 mei 2023 om 19u30

Vrijzinnig humanisten zijn meestal de vreemde eend in de bijt als het gaat over spiritualiteit. Dat betekent echter niet dat spiritualiteit geen plaats heeft of kan hebben binnen het vrijzinnig humanisme.

In de jaren 80 van de vorige eeuw verraste filosoof Leo Apostel menig vriend en vijand door na te denken en te publiceren over wat wij zouden leren kennen als atheïstische spiritualiteit.

Met de lezing atheïstische spiritualiteit van Professor Daniël Acke verkennen de we eigentijdse invulling van het begrip ‘ervaringen die onze relatie met de diepste realiteit belichamen’.

Daniël Acke is professor emiraat van de VUB en focust zich op niet-religieuze spiritualiteit en mystiek van de 20e eeuw tot vandaag, met bijzondere aandacht voor Albert Camus.

De gespreksavond vindt plaats in de kerk van Godsheide, Kiezelstraat 132, 3500 Hasselt. De inkom bedraagt € 2, inschrijven is niet nodig. Inlichtingen: felixbergers@hotmail.com of 089/35 64 20.
Deze activiteit en vele gelijkaardige vind je steeds terug via www.socialekalender.be

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Lezing: atheïstische spiritualiteit - maandag 22 mei 2023 om 19u30? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist