alle artikels
Zelfbeschikking
Levensvragen
(Zelf)zorg
#afscheid
#zelfbeschikking
#zorgplanning

Wensenboekje: een planner voor je nalatenschap

Vrijzinnig Limburg
17.03.21

Veel mensen vergeten liever dat er ooit een einde aan hun leven komt en laten het na om beslissingen en praktische zaken rond het levenseinde te regelen. Heel begrijpelijk uiteraard, maar dit kan leiden tot verwarring, discussies en dilemma’s bij nabestaanden, die op dat moment emotioneel voor zware beslissingen staan.

In onze huisvandeMens ontmoeten we vaak mensen die alles op een rijtje willen zetten en hun afscheid in eigen handen willen nemen. We komen met dit boekje graag tegemoet aan deze groeiende vraag. Het is opgevat als planner en kan houvast bieden.

Vul dus gerust in wat je wil. Misschien helpt het om zaken te regelen of om het gesprek met je omgeving aan te gaan. Het kan een hulpmiddel zijn bij het nadenken over wat jij persoonlijk betekenisvol vindt en een steun/aanzet bieden tot gesprek met anderen.

Bewaar het op een veilige plek en maak duidelijk dat het bestaat. Zo kan men rekening houden met jouw laatste wensen. Misschien wil je ook één of meerdere kopieën maken voor jouw nabestaanden en/of mensen die je vertrouwt.

Mocht je hierover tevens graag een gesprek hebben met een vrijzinnig-humanistisch consulent, maak dan een afspraak in een huisvandeMens, we helpen je graag verder. Alle adressen waar we gevestigd zijn vind je achterin. Zoals bij al onze dienstverlening is ook dit kosteloos.

Je kunt het boekje hier downloaden en digitaal invullen of printen.

In ons huisvandeMens ontmoeten we vaak mensen die alles op een rijtje willen zetten en hun afscheid in eigen handen willen nemen. We komen met dit boekje graag tegemoet aan deze groeiende vraag.
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Laatste wensen? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist