Alle Verenigingen
Verenigingen

Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG)

De moreel consulent in de gevangenis luistert zonder te (ver)oordelen en helpt de gedetineerden hun vragen, problemen en emoties onder woorden te brengen. Hij of zij staat de gedetineerde bij gedurende de hele detentieperiode en is aanwezig en aanspreekbaar, zelfs in moeilijke omstandigheden, zoals verblijf op strafcel, strikt regime of ander bijzondere omstandigheden. Tot slot kan de consulent samenwerken met andere diensten, zowel intern als extern en de gedetineerden dus doorverwijzen. De moreel consulenten verbonden aan de Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) zijn actief buiten de hiërarchie van de Penitentiaire Adminstratie maar binnen de krijtlijnen van de wet en het interne huishoudelijk reglement van de strafinrichting.

Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen

Bent u: een familielid of vriend van een gedetineerde die behoefte heeft aan een luisterend oor en bijstand; een gedetineerde; of onlangs vrijgekomen uit de gevangenis en denkt u dat de SMBG u zou kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, ongeacht uw morele, filosofische of religieuze overtuiging.

Heb je vragen over onze Verenigingen? Neem dan contact met ons op.

Zoek je een vrijzinnig humanistische organisatie in jouw buurt? Heb je nood aan een persoonlijk gesprek, een plechtigheid op maat of informatie? Wil je vrijwilliger worden of heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.