Alle Verenigingen
Verenigingen

Humanistische Jongeren

Hujo is een vrijzinnig humanistische jeugdvereniging voor jongeren met een kritische en open geest. We dagen jongeren en kinderen uit om vrijuit te spelen en nieuwsgierig naar de wereld te kijken, met respect voor mens en natuur. Jonger dan 12? Maak je dan GRATIS lid van Hujo! Ben je ouder dan 12, dan word je voor 5 euro lid voor telkens één jaar. Lid worden van een lokale groep? Neem contact op met een HUJO groep in je buurt. Je hele klas lid maken Als leerkracht kan je je leerlingen gratis inschrijven. Je leerlingen zijn lid tot 31 augustus van het schooljaar. Stuur ons een mail met de naam, contactgegevens en geboortedata van je leerlingen en wij zorgen voor de rest.

HUJO Hasselt Tijl Uilenspiegel

Doorheen het jaar organiseert HuJo Hasselt geregeld activiteiten, maar we nemen ook vaak deel aan activiteiten georganiseerd door Vrijzinnig Humanistische verenigingen. We organiseren op geregelde basis FILOFUN-avonden in de binnenstad. Enkele comedians zorgen voor een aangename intro in en zetten ons aan het (denk)werk. Voorafgaand organiseren we een NCZ-netwerkevent zodat leerkrachten en studenten elkaar beter leren kennen.  Elk jaar staat HuJo Hasselt klaar om de PPICKNICK Area van het Pukkelpopfestival (van onze zusterorganisatie HuJo Leopoldsburg) te bemannen. We hebben een jarenlange traditie in het werken rond actief burgerschap. Jongeren bewust maken van de 'kracht' van hun stem, om te komen tot een waardige humane samenleving, staat centraal.

HJ Leopoldsburg

We hebben onze eigen lokalen en jeugdhuis (Plug-in) in Leopoldsburg. We organiseren allerlei activiteiten zoals stadsspelen, filmavonden, fuiven, optredens, workshops, voetbaltornooien, weekendjes, festivals (Pukkelpop!), acties voor goede doelen, vakanties, vorming, … Deze activiteiten worden voor en door onze jongeren georganiseerd. We doen dat vooral tijdens vakanties en in de weekends maar je kan ook elke woensdagnamiddag en vrijdagavond terecht in JH Plug-in. HJ’ers denken voor zichzelf en nemen zo telkens initiatief. Het resultaat is een vrijzinnige jeugdvereniging met een kritische en open geest!

HUDA Sint-Truiden

HUDA kijkt met een open blik en kritische geest naar de wereld. Met onze creativiteit en zin voor ondernemen vertalen we dit naar tal van activiteiten voor jongeren in St-Truiden. HUDA is een speeltuin om jezelf te ontwikkelen en je zotste dromen te realiseren. Van een debatavond tot een fietstocht, van een festival tot een fuif voor het goede doel. Alles kan, alles mag.

Vrijzinnige Jongeren Maasland

De VJM is een eigenzinnige groep gasten en meiden vanuit het Maasland die meerwaarde zoeken in vriendschap, verbondenheid en maatschappelijk engagement. Op regelmatige basis komen ze samen om kleine en grote projecten te ondernemen. Zo wordt er ingezet op verbondenheid van alle jongeren in het Maasland en gaan dan ook samenwerkingen aan met diverse jongeregroepen, jeugdhuizen, leerlingen NC-Zedenleer en jeugdverenigingen. Elk jaar ligt de focus op lokale activiteiten gecombineerd met sport, spel en fun met aandacht voor goede doelen. Het uitgangspunt is emancipatie, ondernemerschap en bewustwording van eigen talenten en die van anderen.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Verenigingen? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist