Alle Verenigingen
Verenigingen

August Vermeylenfonds

Het Vermeylenf( )nds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig humanisten omarmen we diversiteit en pluralisme en willen we burgers verbinden. Onze focus ligt daarbij op de sociale impact van taal. Hoe kan taal een rol spelen in een veranderende wereld? Hoe kunnen wij taal inzetten als hefboom tot integratie, emancipatie en sociale innovatie? Samen zoeken wij naar oplossingen voor de actuele uitdagingen in onze samenleving. Het Vermeylenf( )nds vzw is een vereniging voor volwassenen en groepeert lokale afdelingen, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Deze afdelingen organiseren sociaal-culturele activiteiten in de breedste zin van het woord, met het centrale thema als leidraad. Vrijwilligers en nieuwe leden zijn steeds welkom om ons netwerk mee uit te bouwen!

August Vermeylenfonds

Contacteer ons voor meer informatie en ontvang ons driemaandelijkse ledenblad, een lidkaart die je korting geeft op onze activiteiten en een welkomstgeschenkje. Of kom gewoon eens langs op een activiteit en maak kennis met een afdeling in je buurt. Er zijn vaste A.Vermeylenfondsafdelingen in Hasselt, Tongeren, Heers en Maasmechelen. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten in Lommel, Genk, Sint-Truiden en Maaseik.

August Vermeylenfonds Hasselt

Het Vermeylenfonds is een culturele vereniging met een vrijmoedige kijk op de maatschappij en heeft als doel sociaal-culturele activiteiten te organiseren voor volwassenen. Hiervoor inspireert het fonds zich op de figuur en het werk van August Vermeylen. Het fonds biedt volwassenen de kans om hun vrije tijd zinvol te besteden. Het biedt daartoe mogelijkheden tot sociale contacten en kansen tot zelfrealisatie aan al wie daar interesse voor heeft.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Verenigingen? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist