Alle Ontmoetingscentra
Ontmoetingscentra

Vrijzinnig Punt

Het Vrijzinnig Punt is het kloppend hart van de vrijzinnige campus in de A. Rodenbachstraat. In de eerste plaats is het een ontmoetingscentrum in de ruimste zin van het woord. Want hoewel vrijzinnig humanisten hun eigen weg gaan, is ook de behoefte aan ontmoeting zeker aanwezig. Het Vrijzinnig Punt is, naast organisator van eigen activiteiten, ook de thuis van alle Hasseltse vrijzinnige verenigingen en diensten.

Waar kan ik terecht?

Contacteer ons voor al je vragen of spring eens binnen.

  info@vrijzinnigpunt.be   011 35 27 80   A. Rodenbachstraat 18, 3500, Hasselt   Bezoek de Facebookpagina

Thuis van vrijzinnige verenigingen

In Hasselt zijn er heel wat vrijzinnige verenigingen en diensten actief. Deze vinden een thuis in het Vrijzinnig Punt. Hier vergaderen ze en laten de meeste van hun activiteiten doorgaan.

Organisator van activiteiten

Het Vrijzinnig Punt bouwt een eigen werking uit waarbij extra aandacht gaat naar ontmoeting, kunst, duurzaamheid en filosofie.

Je kan er terecht op maandelijkse aperitiefontmoetingen, filosofische en actuele gespreksgroepen en maatschappelijke projecten. Bekijk het activiteitenoverzicht.  

kunstpunt CARÉ

Binnen het Vrijzinnig Punt is kunstpunt CARÉ een aparte vereniging die instaat voor de organisatie van kunsttentoonstellingen. Zowel gevestigde waarden als onbekend talent kunnen zich in de uitgesproken vrije ruimte die het Vrijzinnig Punt is, voorstellen aan een ruim publiek. Aspirant-exposanten kunnen steeds een portfolio voorleggen aan de kunstkring.   

Repair Café Hasselt Centrum

Dat er veel aandacht is voor duurzaamheid en circulaire economie kan je al merken aan de uitgebreide collectie boekenruilkasten in het Vrijzinnig Punt. Daarnaast zet een groepje vrijwilligers zich ook intensief in om maandelijks een Repair Café draaiende te houden.

In het Repair Café helpen we je met het herstellen van allerhande voorwerpen: kleding, elektrische apparaten, fietsen, computers,... De hulp is gratis en samen met de enthousiaste vrijwilligers steek je nog iets op ook.

Wanneer? Elke vierde zondag van de maand van 10u tot 12u.

Infrastructuur

Wil je bekijken of onze polyvalente zaal, vergaderlokalen en professioneel uitgeruste keuken  ook beschikbaar zijn voor jouw activiteit, vorming, vergadering en vrijzinnig humanistische of burgerlijke plechtigheid? Contacteer ons en wij bekijken wat er mogelijk is.

Meer info over huurvoorwaarden vind je hier

Neem hier een virtuele blik in het Vrijzinnig Punt.

Wat een fijne ervaring! De mooie frisse ruimtes, het warme onthaal,
het gevoel van thuiskomen in een plaats met een hart.
En waar mensen nog écht samen kunnen zijn, en menselijkheid nog leeft.
Hier kom ik terug!

[Veerle De Geyter, bezoeker]

Heb je vragen over onze Ontmoetingscentra? Neem dan contact met ons op.

Zoek je een vrijzinnig humanistische organisatie in jouw buurt? Heb je nood aan een persoonlijk gesprek, een plechtigheid op maat of informatie? Wil je vrijwilliger worden of heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.