Alle Ontmoetingscentra
In je buurt

Vita Humana

De Vita Humana is een plaats waar individuen, vrienden en verenigingen samen komen voor diverse activiteiten. Het uitgangspunt is zonder meer elkaar ontmoeten. Mensen uit de regio en daarbuiten die graag met elkaar in contact komen zijn in de Vita op hun plaats. Het vrijzinnig humanistisch gedachtegoed, het fundament van het centrum, maakt dat we open staan voor dialoog en dat we de mens centraal stellen. Vele eigen activiteiten zoeken dan ook hun meerwaarde in deze waarden. Er wordt ook steeds voorzien in een veelzijdige programmatie met als moto ’voor iedereen wat wils’ zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen deelnemen aan activiteiten. Vita Humana is ook dé locatie voor vrijzinnig humanistische plechtigheden, de Feesten Vrijzinnige Jeugd en Lentefeesten. Daarnaast worden de verschillende zalen ook verhuurd voor privéfeesten, lezingen en vormingen. Iedereen die een zaal zoekt voor een eigen project, feest, vergadering of andere samenkomst kan in de Vita Humana terecht.

Waar kan ik terecht?

Contacteer ons voor al je vragen of spring eens binnen.

  vita.humana@telenet.be   089 51 91 40   Prinsenhoflaan 29, 3680, Maaseik   vrijzinnigmaasland.be   Bezoek de Facebookpagina

Cafetaria

Volledig ingerichte bar met radio/CD/laptop, 9 partytafels alsook zittafels. Bij feesten plaats tot 72 zittende genodigden of een 100-tal bij staande recepties.

Keuken

Uitgerust met kookfornuis, 3 ovens, geautomatiseerd afwasmachine, koelkasten en diepvries.  Bestek en borden voor een 80-tal genodigden en diverse kookapparatuur en benodigdheden.

Polyvalente zaal

Geschikt voor allerlei activiteiten zoals dans, yoga, pilates, tentoonstellingen, lezingen, … de mogelijkheden voor deze zaal zijn legio.

Aula

De grootste zaal van de Vita Humana met een capaciteit van max. 180 stoelen. Uitermate geschikt voor filmvoorstellingen, toneelstukken en feesten.

Deze zaal wordt aangevuld met een technisch gedeelte voor regie en projectie.

Hoe een zaal reserveren?

Als u een zaal wenst te reserveren kan u best even telefonisch contact opnemen of een email sturen.

U kan ook in de Vita Humana langs gaan zodat u de verschillende zalen met eigen ogen kan bekijken.

U krijgt dan ook direct uitleg over de mogelijkheden van de infrastructuur en praktische zaken.

Prijs?

De prijzen zijn afhankelijk van de gewenste zaal, bijkomende wensen en veelvuldigheid van verhuring.

Verenigingen of personen die meermaals per week of maand een zaal huren, krijgen een vermindering in huurprijs.

Reglement?

In het huishoudelijk reglement vindt u alle info over wat toegelaten is en met welke zaken u rekening dient te houden tijdens een verhuur.

Dranken zijn aanwezig en mag u bijgevolg niet zelf meenemen behoudens op voorhand gemaakte afspraken aan bepaalde voorwaarden.

Voor een uitgebreid reglement kan u steeds contact opnemen met de Vita Humana.

Indien u voor uw activiteit sabamrechten en/of billijke vergoeding verschuldigd bent, moet u hiervoor zelf de nodige maatregelen treffen.

 

Nood aan een gesprek?

Sinds geruime tijd kan u ook in de Vita Humana terecht voor gesprekken. 

Een vrijzinnig humanistisch consulent van het huisvandeMens Maasmechelen staat klaar om u te begeleiden.

Heeft u vragen over leven en dood, zingeving, persoonlijke, relationele en sociale problemen, u kan hiervoor bij de consulent terecht.

De vrijzinnig humanistisch consulent biedt een luisterend oor en probeert te helpen een eigen antwoord te vinden.

Daarnaast sturen en begeleiden zij ook vrijzinnige plechtigheden. Geboorte-, huwelijk– en afscheidsplechtigheden plannen zij samen met familie van A tot Z.

Deze dienstverlening is gratis en vertrekt vanuit vrijzinnig-humanistische principes zoals vrijheid, verbondenheid, solidariteit, de mens als eigen zingever, verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid,… .

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze In je buurt? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist