alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Sara

Vrijzinnig Limburg
14.07.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

Sara is de directeur/coach van de Limburgse huizenvandeMens. Lang geleden (hoe lang zeggen we niet om haar jeugdige imago in stand te houden) startte Sara met een stage bij huisvandeMens Hasselt. Die stage werd een job als consulent, om uiteindelijk door te groeien tot provinciale directeur/coach. Met al haar ervaring en probleemoplossend denkvermogen is Sara iemand waarbij we altijd terecht kunnen voor wat goede raad. Sara vertelt over haar werk het volgende :

"Ik doe mijn werk in het huisvandeMens met veel goesting, omdat ik dagelijks mag meemaken hoe collega’s en vrijwilligers ook met veel goesting zich elke dag samen inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. "
Haar held is Hannah Arendt:
"Ik heb altijd opgekeken naar mensen die tegen de heersende opvatting in durven gaan. (Onze vriend Hugo Dufour verdient daarom hier ook een bijzondere vermelding.) Waarom koos ik voor Hannah Arendt? Kritisch denken en open dialoog stonden voor haar centraal. Haar pleidooi voor actief burgerschap is ook vandaag nog actueel. Ze wilde zich geen filosoof noemen, want dat stond voor haar te ver van de wereld. Ze wilde vooral in de wereld staan en tussen de mensen. Ik laat me door haar inspireren in mijn werk."
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Sara? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist