alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Patriek

Vrijzinnig Limburg
19.06.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

Ine, de held van Patriek

Ine, de held van Patriek

Foto: ©Chretien Paesen

Patriek is een vrijwilliger van het eerste uur. In 2015 besloot hij zijn sterke fietsbenen mee in te zetten voor het huisvandeMens. Hij brengt folders en affiches rond in de stad en staat steeds paraat met een helpende hand. Hij vertelt het volgende over zijn vrijwilligerswerk bij huisvandeMens Hasselt:

"In de eerste plaats betekent mijn vrijwilligerswerk, sinds mijn pensioen, een zinvolle tijdsbesteding. Ik raad het iedereen aan die nog wat tijd vrij heeft. Het is fijn dat het huisvandeMens op een boogscheut van mijn thuis ligt. Het geeft me daarnaast de kans om nieuwe sociale contacten te leggen en een fijn netwerk uit te bouwen. En last but not least, ik fiets graag. Als ik materialen bedeel met de fiets heb ik ineens mijn basic fit. Ik hoop dat ik zolang mogelijk alles met de fiets kan blijven doen en in beweging blijf."
Patriek koos Ine uit als zijn held:
"Stef Bos en Neil Diamond zijn mijn idolen, maar dat zijn geen helden. Ik vind het moeilijk om iemand te bedenken die voor mij een held is. Omdat Ine mijn coach is, mag zij ook wel eens in de aandacht worden gezet. Zij staat daarmee symbool voor het hele team van huisvandeMens Hasselt."
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Patriek? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist