alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Min

Vrijzinnig Limburg
14.07.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

Sinds 2018 is vrijwilliger Min actief bij huisvandeMens Hasselt. Zij staat altijd klaar voor een warm gesprek en komt er zelfs voor bij mensen thuis als ze niet tot bij ons geraken. Ze begeleidde bovendien al wat mensen in de periode voorafgaand aan hun euthanasie. Zij vertelt het volgende over haar vrijwilligerswerk bij ons:

"Door mijn verleden, de opgenomen kennis in de loop van de jaren is ‘de Mens’ centraal komen te staan in mijn leven. Het bewust leven, eigen beslissingsrecht en daar zijn voor eenieder in moeilijke tijden. Verder heeft de dood, het sterven me van kleins af beziggehouden. Het is een onderwerp dat ik niet uit de weg ga. Het gedachtegoed waar ik mee leef, vind ik terug bij het HuisvandeMens. Voor mij een thuishaven waar eenieder kan zijn wie hij is. Dit is vanzelfsprekend. De verbondenheid onderling is voelbaar en steeds wordt er met respect met een ander gesproken."
Haar held is Anita Keupers: 
"Anita is medeoprichtster van de vzw ‘SAMENLOT’(het vroegere Rozenrood) te Alken. Samenlot is een Limburgse lotgenotenvereniging die juist haar 10 jaar gevierd heeft.
Samenlot is een rustpunt voor en door mensen met kanker en hun naasten. Anita is een goede vriendin waar ik een enorme waardering voor heb. Zelfs na haar ziekte, en de gevolgen ervan, blijft ze positief in het leven staan. Een drijvende kracht en doorzetting die haar af en toe parten spelen. Steeds op zoek naar oplossingen, financiën, bekendheid werven bij ziekenhuizen en vooral niet te vergeten, ‘er voor de mensen zijn’. Dit alles doet ze onbezoldigd in functie voor de medemens. Anita is een persoon die onbewust zoveel aan anderen doorgeeft. Dit door haar luisterend oor en de kracht die ze eenieder meegeeft."
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Min? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist