alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Jana

Vrijzinnig Limburg
19.06.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

Caroline Pauwels, de held van Jana

Caroline Pauwels, de held van Jana

Jana werkt sinds 2018 in huisvandeMens Hasselt en vertelt hierover het volgende:

"Ik werk graag in het huisvandeMens Hasselt omdat het me elke dag uitdaagt. Vrijzinnig humanisme is geen statisch gegeven en het laat me telkens weer met een kritische bril naar de wereld kijken. Het daagt me uit om sociaalvoelend te zijn met onze omgeving én mezelf in vraag te stellen. We krijgen het vertrouwen om een eigentijdse invulling te geven aan morele dienstverlening. Dat is steeds een nieuwe zoektocht. Soms met de voeten op de grond en soms met ons hoofd in de wolken."
Haar held is Caroline Pauwels: 
"Een warme vrouw met het hart op de juiste plaats. Ze is rector geworden op een moment dat ik erg betrokken was aan de VUB. Rector of niet, ze was altijd aanspreekbaar en wilde met iedereen een hartelijk gesprek aangaan. Ze bracht een tijdje geleden het boek uit ‘Ode aan de verwondering’, een pleidooi om terug met een kinderlijke blik naar de wereld te kijken. Jammer genoeg is ze onlangs overleden na een zware strijd tegen kanker. Maar haar ideeën zullen nog lang aanwezig blijven."
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Jana? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist