alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Jan

Vrijzinnig Limburg
19.06.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

David Byrne, de held van Jan

David Byrne, de held van Jan

Foto ©Chretien Paesen

Als je belt naar het huisvandeMens of langskomt, is de kans groot dat je Jan aan de lijn of (nog beter) in 't echt hoort. Hij is onze administratief medewerker en vaak de stille kracht achter de schermen waar we altijd op kunnen terugvallen. Als het niet is voor administratieve en praktische ondersteuning, dan wel voor de nodige dosis humor en relativeringsvermogen. Hij vertelt het volgende over zijn werk bij ons:

"Ik werk hier graag omdat het huisvandeMens er is voor de mensen die het moeilijk hebben. Omdat we een organisatie zijn die streeft naar een samenleving waarin iedereen gelijk is en evenveel kansen krijgt, ongeacht afkomst, gender, … . En omdat ik mag samenwerken met de tofste collega’s die er zijn."
Jan koos David Byrne uit als zijn held:

"Ik heb David Byrne als held gekozen, omdat hij iemand is die zich niet in één hokje laat plaatsen. Zo is hij naast zanger (vroeger van Talking Heads en nu solo), ook schrijver, componist, beeldend kunstenaar, fotograaf… Daarnaast is hij op politiek vlak zeer geëngageerd. In zijn laatste cd/concertfilm ‘utopia’ heeft hij het over thema’s als politiegeweld, klimaatverandering en immigratie. Zijn utopisch beeld van Amerika is dat mensen van verschillende afkomst en seksuele geaardheid in harmonie kunnen samenleven. Hij is bovendien een pleitbezorger voor fietsen in de stad. Zelf ben ik ook iemand die liever de fiets dan de auto neemt. Het is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, het is ook nog eens ecologisch. "
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Jan? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist