alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Greta

Vrijzinnig Limburg
19.06.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

Benedictus de Spinoza en Etienne Vermeersch, de helden van Greta

Benedictus de Spinoza en Etienne Vermeersch, de helden van Greta

Greta is actief als vrijwilliger bij huisvandeMens sinds 2018. Bij haar kan je terecht voor een warm gesprek en voor heldere uitleg over voorafgaande zorgplanning en de wilsverklaringen. Deze prachtige dame ging liever niet op de foto. Greta vertelt over haar vrijwilligerswerk het volgende:

"Waarom ik vrijwilligerswerk doe bij jullie? Ik draag graag mijn steentje bij aan de bekendmaking van alles rond de euthanasiewet, en ik denk dat de wereld meer vrijzinnigheid nodig heeft en minder fundamentalisme."
Haar helden zijn Benedictus de Spinoza en Etienne Vermeersch:
"Spinoza omdat hij louter vanuit de kracht van het eigen denken tot de vaststelling kwam dat bepaalde rituelen en voorschriften die in zijn gemeenschap golden, onzinnig en ongegrond waren, en ze weigerde uit te voeren, en omdat hij – toen al - durfde te stellen dat de “heilige geschriften” niet de woorden van een God bevatten maar het product waren van menselijke fantasieën.
Vermeersch omdat hij een indrukwekkend erudiete vrijdenker was, en geen polemieken schuwde. Uiteraard ook omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de abortus – en euthanasiewetten in België, en omdat hij blijk gaf van een groot vertrouwen in het denkvermogen van elke mens. Hij sprak vanuit de kracht van zijn overtuiging, en met veel respect, en dat heeft altijd veel indruk gemaakt op mij."
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Greta? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist