alle artikels
Maatschappelijk engagement
Verhalen
Vrijwiligers

Held van het huisvandeMens: Anne

Vrijzinnig Limburg
19.06.23

Met deze verhalen-fotoreeks over helden willen we je graag laten kennismaken met iedereen die je wel eens kan tegenkomen in huisvandeMens Hasselt. Elk van ons koos hiervoor een persoonlijke held uit.

Leen Dendievel, de held van Anne

Leen Dendievel, de held van Anne

inds 2018 wordt je op dinsdagen verder geholpen door Anne met al je vragen over euthanasie, de wilsverklaringen enz. Zij vertelt over haar vrijwilligerswerk bij huisvandeMens Hasselt het volgende:

"Het geeft heel veel voldoening en ik krijg er veel positieve energie van terug.
Ik ben echt geboeid door het thema : waardig levenseinde en voorafgaande zorgplanning. Het is heel fijn om mensen te kunnen informeren hierover zodat ze zelf kunnen beslissen over hun laatste levensfase. De individuele gesprekken zijn meestal heel aangenaam en het is boeiend om de verschillende verhalen van mensen te beluisteren. De waardering en ondersteuning van de consulenten is geweldig."
Anne haar held is Leen Dendievel:
"Leen is een straffe madam die heel positief in het leven staat. Het eerste boek dat ik van haar las 'Georges & Rita' vind ik zeer goed. Ze schrijft hier over het recht op waardig sterven en beschrijft heel mooi wat euthanasie betekent voor iedereen die dit beleeft: de persoon zelf maar ook zijn geliefden en de arts die hun begeleidt en de euthanasie zal uitvoeren. Daarna heb ik ook haar volgend boek 'Brief aan mijn kind' gelezen. Hierdoor ben ik Leen nog meer gaan bewonderen. Dit is een prachtig boek dat iedereen zou moeten lezen, er staat zoveel levenswijsheid in …"
Meer lezen?

Lees alle verhalen over helden

Helden van het huisvandeMens
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Held van het huisvandeMens: Anne? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist