alle artikels
#huwelijksplechtigheid
#trouwen
#ceremonie

Happily ever after

Er was eens lang geleden in een land niet zo ver vandaan, een meisje met lange blonde haren. Het was een doodgewone zaterdag toen het geluid van haar gsm klonk: “een match”. Op het scherm verscheen voor een jongen met bruin lang haar. Op dat moment klonk aan de andere kant van de landgrens hetzelfde geluid. Geen wilde haren, maar een foto van een jongen met tattoos. Kriebels die begonnen bij die éne foto leidde tot een eerste spannende afspraak in een ijsjessalon. Eerst wat afwachtend en voorzichtig, om vervolgens te beseffen: dit is het. Wat begon met een simpele swipe, kreeg deze zomer een happily ever after.

Maar hoe ga je van ‘dat ziet er een knappe uit’ naar een trouwdag? Abigail was alvast heel nieuwsgierig naar wie deze jongen was. Voor ze het goed en wel besefte vroeg Nino vroeg haar nummer. Nino vond haar ontzettend knap en hij dacht dat de mooie Abigail wel snel weggekaapt zou worden door een andere haai in het water. Abigail besloot haar kans te wagen en haar nummer te geven aan Nino. Het ijs was gebroken!

Van het een kwam het ander en tijdens de eerste lockdown in 2020 besloten ze om samen te wonen. Het huisje waar ze woonden, daarvoor moesten ze amper iets betalen. Maar er was ook helemaal niets in orde: de houtkachel was verstopt of ze gebruikten pannen om het bad te vullen. Het was een ellendig huis, maar ze hebben zich nooit ellendig gevoeld want ze hadden elkaar.

Beiden voelden het al lang: dit zit goed. Om die reden besloten Nino en Abigail hun jawoord aan elkaar te geven, inclusief een huwelijksplechtigheid. Een huwelijk voorbereiden, dat vraagt veel liefde, kriebels,… Een aantal goede vrienden en familie, top-consulent Annouk én een goede voorbereiding. Ze contacteerden het huisvandeMens en na een aantal gezellige babbels via Zoom werd de dag uitgestippeld, met een ceremonie in Connecterta als hoogtepunt.

Je relatie vieren is één van de meest heuglijke dagen uit je leven. Nino en Abigail kozen bewust voor een vrijzinnig humanistische huwelijksplechtigheid. Trouwen voor een altaar of een eenvoudige handtekening in het gemeentehuis waren niet aan hen besteed. In plaats daarvan kozen ze voor een bijzonder moment waarbij hun eigenheid als koppel centraal staat. Een dag waar ze met volle teugen van hebben genoten en die ze nooit meer zullen vergeten!
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Happily ever after: het verhaal van Nino en Abigail? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist