alle artikels
Verhalen
Jongeren
(Zelf)zorg

Gezocht: Mens met een grote M(ond)

Jana Peeters
20.06.24

Het leven is een boeiende en uitdagende rollercoaster. Met ups én downs. Met geluksmomenten én pijnpunten. Met goesting om te leven én angst om te verdwalen. Al deze voortdurende tegenpolen, hoe vermoeiend ze ook kunnen zijn, zorgen voor beweging. Ze zetten ons in gang en laten ons alle hoeken van het leven zien. Ook de hoeken waar het donker is. Net daarop zetten we in deze EXPO de spot, in plaats van ze te omzeilen.

Iedereen is uniek. Iedereen is anders. Iedereen is ... Mens. Mens met een grote M(ond). 

Wie zijn we? Wat willen we? Waar willen we naartoe? Waar zijn we bang voor en waarom? Wat zijn onze dromen en wat houdt ons (schijnbaar) tegen? … Boeiend! Het maakt ons allemaal Mens.

Zo werd de EXPO “Mens met een grote M(ond)” geboren. Deze EXPO zal 13-14-15 september plaatsvinden in HuisvandeMens Hasselt. 

Deze EXPO belicht alle hoeken van het leven. Van jouw leven. De fleurige én de donkere hoeken. Want wij zijn allemaal mens en mogen gehoord én gezien worden. Pas door onze mond open te trekken, ontstaat verbinding. En vanuit verbinding ontstaat alleen maar moois. Althans, dat geloof ik oprecht. 


Dus…. WIJ ZOEKEN JOU!

  • Ben je tussen de 20 en 39 jaar? 
  • Herken je de thematiek?
  • Heb je zin om in verbinding te gaan en samen te bouwen naar een EXPO met een verhaal?
  • Heb je zin om je mond open te trekken en het Mens-zijn te vieren?
  • En vooral … Heb je goesting om in alle vrijheid iets visueel te maken voor deze EXPO (denk maar aan: tekenen, schilderen, fotografie, boetseren, handwerk, film, collage’s, een geschreven tekst om omhoog te hangen…) en dit aan de wereld te tonen? (of tijdens de feestelijke opening iets te performen, mag ook!)

Mail dan naar ann-eline@lettergekletter.be. Zij begeleidt dit project en zal je met veel plezier verder helpen en/of uitleg geven als je wilt.

Wissel je graag ideeën uit met je mede-EXPOgenoten, of in verbinding gaan met andere grote monden? Dat kan! Tijdens de zomervakantie organiseren we hiervoor 2 uitwisselmomenten. Deze vinden plaats op 16/7 en 26/8. 


SAMENGEVAT

1.     Interesse? Vragen? Stuur dan een mailtje naar ann-eline@lettergekletter.be. Zij begeleidt je met plezier verder in dit project!

2.     Nadien maak je geheel vrij één of meerdere werken (jij krijgt echt alle vrijheid!) om tijdens onze EXPO tentoon te stellen. Hier heb je de hele zomer tijd voor. Je werken indienen kan een week voor de EXPO dit spreken we nog praktisch af, geen nood!

3.     EXPO zelf is 13-14-15 september, met vrijdag 13 september een feestelijke opening. (Dus wil je iets performen, zoals bijvoorbeeld een eigen tekst brengen, dat kan dus ook!)

Hopelijk tot gauw! 

"Deze EXPO belicht alle hoeken van het leven. Van jouw leven. De fleurige én de donkere hoeken."
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Gezocht: Mens met een grote M? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist