alle artikels
Wetenschap
Verhalen
Levensvragen
#bijgeloof
#magie
#hekserij

Do you believe in magic?

Jana Peeters
04.11.21

Op dinsdag 26 oktober onderzocht Science Bar Brussel de mysterieuze wereld van hekserij en bijgeloof met Jana Peeters (deMens.nu) en Olivier Faelens (SKEPP). Heb jij ooit al eens een kaarsje gebrand voor goed geluk? Of zwarte katten en het lopen onder ladders gemeden? Neen, je bent niet gek. Gewoon heel menselijk

Ondanks grote wetenschappelijke vooruitgang houden veel gemeenschappen nog steeds vast aan (bij)geloof en alternatieve vormen van geneeskunde. In landen als Zuid-Afrika is traditional healing terug aan een opmars bezig en wordt er teruggegrepen naar hekserij voor het verklaren van de dagelijkse realiteit.

Maar ook in België zijn heksen meer dan louter sprookjesfiguren. In onze verbeelding zijn heksen oude, lelijke dames met een haakneus, lange grijze haren en een puntmuts. En oh, vergeet het rondvliegen op een bezem niet! 🧹 Maar heb je al gehoord van moderne hekserij en wicca?

In dit gratis wetenschapscafé gaan onze experts dieper in op het thema hekserij en bijgeloof. Waar komt het vandaan en waarom zit het zo diepgeworteld in het menselijk bestaan? Bekijk hier de opnames van de Brussels Science Bar - Do you believe in magic?

   

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Do you believe in magic?? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist