Online en offline hebben we duizenden contacten, maar nog steeds heerst er een gevoel van eenzaamheid. Het is aan onze generatie om het taboe rond eenzaamheid te doorbreken en het gevoel bespreekbaar te maken. CONNECT doet dit: het maakt het gevoel bespreekbaar en zorgt voor verbinding. Verbinding is immers de basis om eenzaamheid te bestrijden. Bij CONNECT moet iedereen zich welkom kunnen voelen en iedereen die wil, kan een rol of functie opnemen in dit project. Doe je mee? Jij bent samen met anderen de motor achter het project en neemt het zelf in handen.
Eenzaamheid. Ook al lijken wij, jonge mensen, immuun voor dit beestje, het tegendeel is waar. Het kan soms hardnekkig aanwezig zijn, vooral ook door de nieuwe dimensie van sociale media.
Ondanks het feit dat het probleem rond eenzaamheid meer en meer aan nieuwswaarde wint, wordt het in het dagelijks leven nog vaak doodgezwegen, lijkt het een taboe. Het is aan ons om dat taboe te doorbreken en het gevoel bespreekbaar te maken.
Ook deMens.nu heeft oog voor dit probleem. Naast het luisterend oor dat geboden wordt in de huizenvandeMens en tal van initiatieven zoals gespreksgroepen en bijeenkomsten, is er CONNECT, een project rond eenzaamheid bij jongvolwassenen.
CONNECT kan (online) een stem uitdragen, maar ook concrete activiteiten organiseren zoals workshops, lezingen, (online) bijeenkomsten, creatieve uitlaatkleppen,… Deze dingen zorgen voor verbinding, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en existentieel.
Het enige wat nog ontbreekt, ben jij. Doe je mee?
CONNECT is een concept dat werd uitgewerkt door een groep van tien enthousiaste studenten van de Universiteit Gent, in samenwerking met een aantal vrijzinnig-humanistisch consulenten van deMens.nu. Elke stap die jij, alleen of samen met je team, zal doorlopen, is een stapje dichter bij het organiseren van een bijeenkomst die het taboe rond eenzaamheid wil doorbreken en verbinding wil creëren. Medewerkers van deMens.nu ondersteunen je op alle mogelijke vlakken: bij het zoeken naar locaties, het geven van tips en tricks en een begeleiding als vrijwilliger.
Nu is het dus aan jou.
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij bijdragen aan het doorbreken van het taboe rond eenzaamheid en zorgen voor verbinding?
Laat dit dan snel weten via connecthasselt@vrijzinnigpunt.be en wij contacteren je voor een kennismaking!
Interesse om je schouders onder een concrete activiteit te zetten? Dat kan bij (on)gemakkelijke ontmoetingen.
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Je kan ons ook bereiken via 011/210654 of via hasselt@demens.nu