alle artikels
Zelfbeschikking
Rechten van de mens
Gelijkwaardigheid
Maatschappelijk engagement

Op 8 maart 2021 roept de Collecti.e.f. 8 maars op tot een nieuwe feministische staking in België.

Vrijzinnig Limburg
08.03.21

De lockdown onderstreepte het cruciale belang van vrouwen* in de economie : zonder ons zou de wereld echt tot stilstand zijn gekomen ! Gezondheidszorg, distributie, kinder- en ouderenzorg en onderwijs zijn sectoren die voornamelijk door vouwen* worden gerund in moeilijke arbeidsomstandigheden. Onze inkomens zijn lager dan die van mannen en wij doen het meeste huishoudelijke werk. Geweld tegen vrouwen en vrouwenmoorden nemen toe. De dreigende economische crisis en daarmee samenhangende repressieve maatregelen zullen de ongelijkheid nog vergroten als wij de gang van zaken niet radicaal veranderen. 8 maart 2021 wordt een stakingsdag voor vrouwen* in België. Wij roepen op tot een feministische staking met alle middelen die ons ter beschikking staan. Laten we stoppen met loon- en huishoudelijk werk, toon je solidariteit door het kleur paars en sluit je aan bij een actie in de buurt.

Waarom staken?
→ hier vind je onze eisen in korte of lange versie
Wie kan staken?
Iedereen heeft het recht om te staken (zelfs al ben je niet aangesloten bij een vakbond). Of je nu werknemer, arbeider, artiest, werkzoekend, student, zelfstandige, landbouwer of arbeider in de informele economie bent: iedereen kan een manier vinden om in staking te gaan om te laten zien dat als vrouwen stoppen, de wereld stopt!
Hoe staken?
Er zijn duizenden manieren om in staking te gaan, thuis, in je buurt, op straat om andere vrouwen te steunen* of op het werk.
Hier is een flyer die u op ideeën kan brengen.

Collecti.e.f. 8 maars, een beweging die zich overal ontwikkelt.

Staken is stevig dromen! Als vrouwen stoppen stopt de wereld!
Over de hele wereld vechten vrouwen voor hun rechten. Wij willen een wereld waarin vrouwen* veilig zijn, een fatsoenlijk loon en arbeidsuren hebben, en van hun lichaam en tijd kunnen genieten zoals zij dat willen. Om dit te bereiken moeten we met velen en overal zijn. 
Ook in Limburg doet het Collecti.e.f. 8 maars, gesteund door de Ambassadeurs van het sociaal engagement van Vrijzinnig Hasselt, dromen.
Doe jij mee aan onze acties?

ONLINE EVENT | INTERNATIONAL VROUWENDAG | 7.3.2021

Actie 8.3.2021: Als vrouwen stoppen stopt de wereld!

Of sluit jij je ook aan bij de Limburgse groep? limburg.8maars@gmail.com | Facebook | Instagram

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze collecti.e.f 8 maars? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist