alle artikels
Jongeren
Maatschappelijk engagement
Vrijwiligers

CHAUD

Vrijzinnig Limburg
12.10.21

Loop jij rond met een idee om van Genk een nog betere plaats te maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Kriebelt het om de eerste stappen in ondernemen te zetten of heb je gewoon interesse om efficiënt knowhow op te doen? Of heb je al een sociaal project opgestart, maar wil je het een boost geven? Dan is CHAUD zeker iets voor jou!

Tijdens vijf sessies brengen experts je de kneepjes van ondernemerschap, in vele facetten, bij. Van brainstormfase over het opstellen van een business en financieel plan tot het oprichten van een vzw. Maar ook tips en tricks over werken met vrijwilligers, netwerken en communiceren komen aan bod.

Tijdens deze interactieve sessies leer je niet enkel van experts, maar ook van de andere deelnemers. In de weken tussen de sessies kunnen jullie op aanvraag samenkomen in het huisvandeMens Genk of op locaties van partners om verder te werken aan jullie project.

Na de sessies in november ben je klaar om je project in de praktijk te brengen. Maar eerst pitch je je plan nog voor een jury om kans te maken op microfunding. Als je wil, ondersteunen we je ook nadien nog verder op maat.

Dit project richt zich op jongeren tussen 18 en 30 jaar. We selecteren de projecten op basis van kwaliteit, potentieel en originaliteit. Een jury van jongeren en professionals leest alle projectvoorstellen sowieso grondig door en geeft je feedback, ook als je niet geselecteerd wordt om deel te nemen aan CHAUD.

Werk je samen met je vrienden aan jouw sociaal project? Dan vragen we dat jullie maximum 4 vertegenwoordigers naar de sessies sturen. Zij kunnen de expertise die ze opdoen verder delen in jullie groep. Deelnemen aan CHAUD is volledig gratis, maar we verwachten wel dat je meedoet aan minstens de 3 verplichte sessies en de pitch.

CHAUD 2021 zal plaatsvinden tijdens de hele maand november 2021. Samenkomen doen we op dinsdag of woensdagavond in Jungle, Grotestraat 2, 3600 Genk. 

  • Sessie 1: Kennismaking en concept
  • Sessie 2: Inspiratiesessie + Business en financieel plan 
  • Sessie 3 (facultatief): Vzw-wetgeving, financiering, netwerkmoment
  • Sessie 4: Oefenpitch
  • Sessie 5: Pitch

Interesse? Geprikkeld? Vragen? 

Mail dan als de bliksem naar jelle.hermans@demens.nu en wij contacteren je snel.

CHAUD 2021 komt tot stand in nauwe samenwerking met Jungle. https://www.jeugdgenk.be/jungle. 

 

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze CHAUD? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist