alle artikels
Levensvragen
Jongeren
(Zelf)zorg
#adulting
#afstuderen
#mentalhealth
#jongeren

Beginnen na je studies met PXL

Vrijzinnig Limburg
11.05.21

Ligt jouw diploma binnen handbereik, maar heb je nog niet helemaal het gevoel dat je klaar bent voor ‘what lies beyond’? Samen met de PXL en onze specialisten gaan we je hier tijdens een livesessie alles over vertellen. We geven je praktische handvaten, maar ook de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen. Volg op 11 mei het online event Beginnen na je studies en ontdek alles wat jij moet weten voor je afstudeert!

Wat doe je met je eerste loon? Ga je een woning kopen of huren? En hoeveel mag dat kosten? Ga ik kunnen sparen met een minimumloon? Kortom: wat mag je verwachten van het échte leven? Samen met onze specialisten gaan we je hier tijdens een livesessie alles over vertellen. We geven je praktische handvaten, maar ook de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen. 

Goeroe van het Geld en bekende tv-kop, Paul D’Hoore, komt als eerste aan de beurt. Als Belgiës bekendste financieel journalist weet hij alles over sparen en beleggen. Daarna zal niemand minder dan Sven Damen haarfijn uitleggen hoe het nu zit met huren en kopen. Professor Damen heeft zich gespecialiseerd in dit thema en kan je dus perfect vertellen wanneer het verstandig is om een woning te kopen en hoeveel dat nu eigenlijk echt kost. En wat doet die notaris eigenlijk? Stel professor Damen al je vragen.  

Als afsluiter ontdekken we met Carl Geubbelmans dit nieuwe hoofdstuk in je leven. Wat betekent het voor jou om op je eigen benen te staan en welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Carl begeleidt elke dag mensen op zoek naar zingeving en betere mentale weerbaarheid in het huisvandeMens Lommel.

Elke sessie duurt een kwartier en wordt gevolgd door een Q&A. We zorgen ook voor een chat zodat je zowel onderling als met de organisatie in gesprek kan gaan. 

Afspraak op dinsdag 11/5 om 19u.
=> www.vrijzinniglimburg.be/livestream

Studenten mogen zich alvast inschrijven via hasselt@demens.nu.
Op die manier krijgen ze nog een update en een herinnering aan het evenement. Maar het is niet noodzakelijk. De link zal ook vrij gedeeld en verspreid kunnen worden.

Jouw diploma is in zicht, je bent bijna klaar voor het befaamde ‘echte leven’: werk zoeken, alleen wonen, centjes verdienen… Krijg je het al benauwd? Geen zorgen, PXL en Vrijzinnig Limburg got your back!
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Beginnen na je studies met PXL? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist