alle artikels
Rechten van de mens
Wetenschap
Vrijwiligers
#wetenschap
#onderzoek
#maatschappij

Artificiële intelligentie & impact op mens en maatschappij

Vrijzinnig Limburg
19.04.22

Op maandag 30 mei verheldert onderzoeker Robin Schrijvers de mysteries rond deze innovatieve technologieën, brengt hij hun werking in kaart en waar ze voor gebruikt kunnen worden. Daarnaast zoomt hij ook in op de evolutie van de maatschappelijke impact: wat is straks nog de rol van de mens?

Artificiële Intelligentie (AI), Machine Learning en Deep Learning … we worden er regelmatig mee geconfronteerd in de media. Niet alleen daar, want we leren nu nieuwe muziek kennen in Spotify d.m.v. AI en onderweg naar het werk vermijden we files dankzij AI. Hoewel het ons dagelijks leven nu al overneemt komen er nog steeds veel vraagtekens naar boven. “Wat is het en wat kan het nu eigenlijk?”, “moet dat nu wel geautomatiseerd worden?” en “het gaat allemaal toch zo snel, waar gaat het naartoe?”.
In deze lezing verheldert Hogeschool PXL onderzoeker Robin Schrijvers de mysteries rond deze innovatieve technologieën, brengt hij hun werking in kaart en waar ze voor gebruikt kunnen worden. Daarnaast zoomt hij ook in op de evolutie van de maatschappelijke impact: wat is straks nog de rol van de mens? Aan bod komt het belang van “human-centered AI”, wetenschapscommunicatie, groeimindsets en zelfs de rol van het tonen van een stukje kwetsbaarheid dat er in het debat nodig is zodat we, in een wereld waarin we als mensen meer en meer onszelf voorbijlopen, eveneens dichter bij onszelf zouden kunnen komen.
Onderstaande topics zullen aan bod komen:
- Wat is Artificiële Intelligentie, Machine Learning en Deep Learning? Hoe werken ze?
- Wat zijn de toepassingen van AI en Machine Learning?
- Hoe ziet straks de rol van de mens er nog uit?
- Waarom wetenschapscommunicatie?
- Hoe kunnen we meegroeien met de razendsnelle trein van technologische ontwikkelingen?
Inschrijven: hasselt@demens.nu
Deelname: kosteloos
Locatie: Vrijzinnig Punt
Deze activiteit wordt aangeboden door het huisvandeMens Hasselt en OSB.
Hoewel het ons dagelijks leven nu al overneemt komen er nog steeds veel vraagtekens naar boven.“Wat is het en wat kan het nu eigenlijk?”, “moet dat nu wel geautomatiseerd worden?” en “het gaat allemaal toch zo snel, waar gaat het naartoe?”.
Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Artificiële intelligentie & impact op mens en maatschappij? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist